HVALE VRIJEDNA AKCIJA

'Vukovi' jasno rekli STOP nasilju

04.11.2011 u 13:24

Bionic
Reading

'Drago nam je da smo imali prilike ispred kluba Cibona i vlastito ime odlučno reći STOP nasilju. Svim mladim ljudima poručujemo da za nasilje nema opravdanja', izjavio je košarkaš KK Cibona Damjan Rudež

Akciji Antene Zagreb Glazbom reci STOP maltretiranju u drugom tjednu pridružili su se vodeći sportaši i glazbenici Hrvatske. Košarkaši Cibone u jutrošnjem su gostovanju u programu kod Barbare Kolar jasno rekli STOP nasilju.

'Drago nam je da smo imali prilike ispred kluba Cibona i vlastito ime odlučno reći STOP nasilju. Svim mladim ljudima poručujemo da za nasilje nema opravdanja. Pozivamo sve da se okrenu sportu i sportskim aktivnostima kao odličnom izboru', izjavio je košarkaš KK Cibona Damjan Rudež.

Vrijeme je za promjene - recimo NE nasilju u prostorima škola, prostorima vlastitih domova, zaustavimo nasilje na svim razinama. Protekla dva tjedna brojne su osobe iz javnog života podržale akciju Glazbom reci STOP maltretiranju. Iznoseći svoja iskustva zajedno u razgovoru s voditeljima Barbarom i Ivanom te brojim slušateljima Antene Zagreb pomogli su kako bi javnost još više senzibilizirali o ovoj sveprisutnoj pojavi u hrvatskim školama. Podršku su između ostalih dali zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, brojni hrvatski glazbenici i sportaši, a tijekom slijedećeg tjedna očekuje nas još mnoga gostovanja.

Akcija Glazbom reci STOP maltretiranju pokrenuta je 2010. godine. U sklopu akcije Antena Zagreb proglasila je i 10. studenog Danom bez maltretiranja, a nadaju se da će taj datum postati tradicionalan.

Ovogodišnja akcija poziva sve učenike škola da prijave i predlože svoje glazbene bendove putem Facebook profila Antene Zagreb, a jedan od bendova biti će nagrađen kompletnom opremom za svirku. Finale akcije održat će se 10. studenog 2011. u školi nagrađenog benda, kada će im se na pozornici pridružiti i zajedno s njima svirati vodeće zvijezde domaće estrade.