FIFA_SP_2018.svg

spreman za ruse

Vrsaljko se ne boji ničega uoči dvoboja u Sočiju: Moramo izdržati!

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u subotu od 20 sati na stadionu Fišt u Sočiju igra četvrtfinalnu utakmicu Svjetskog prvenstva protiv domaćina, Rusa. Dva dana uoči velikog obračuna novinarima se obratio Šime Vrsaljko...

Nakon što je Hrvatska pobijedila u osmini finala Dansku, s leđa naših igrača pao je velik teret jer na posljednjim su natjecanjima često padali baš na prvoj stepenici eliminacijskog dijela natjecanja.

  • +46
SP u nogometu, osmina finala: Hrvatska - Danska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Iako je Hrvatska u prve dvije utakmice na turniru igrala dojmljivo, protiv Islanda igrala je rezervna momčad, pa tu utakmicu ne uzimamo kao mjerilo, u ogledu s Danskom nije bila na nivou kakvog očekuju, prije svih sami igrači i izbornik Dalić.

Propusta više ne smije biti, jer Rusi su pokazali da znaju igrati i protiv puno ozbiljinijih reprezentacija nego su Saudijska Arabija i Egipat.

Najbolje je to osjetila Španjolska, prema čijem su golu uputili tek jedan jedini udarac. A bio je to penal, kojim su osigurali raspucavanje s bijele točke te potom i prolazak u četvrtfinale.Prema tome i Šime Vrsaljko morat će biti na oprezu koji je na presici prisjetio brončane generacije.

Za početak odgovorio je na pitanje gdje je bio 1998. godine i sjeća li se lekiog uspjeha Ćirine generacije.

'Jako malo toga se sjećam, bio sam mali. Ali znam da su svi u Zadru pričali o tim uspjesima.'

Svjestan je kako Hrvatsku u subotu očekuje teška utakmica, ali je uvjeren u kvalitetu sebe i svojih suigrača.

'Respektiramo Rusiju, nisu slučajno u četvrtfinalu. Imat će veliku podršku navijača, ali to ne mijenja na stvari. Imamo kvalitetu dovoljnu da prođemo dalje', kazao je.

No prije samo šest mjeseci situacija je bila posve drugačija.

'Dobro smo krenuli u kvalifikacije, ali nažalost sami smo sebi zakomplicirali. To nije bio pravi pokazatelj stanja. To smo i dokazali ovdje. Dalić je došao u teškom periodu, donio je nešto novo', kazao je Vrsaljko.

Bi li se više hvalilo Modrića da ne igra za Hrvatsku nego za neku veliku zemlju?

'Suvišno je pričati o Modriću, on sve pokazuje na terenu, on je naš kapetan i vođa, veliki je karakter, zaslužuje sve pohvale', pohvalio je Atleticov bek svog kapetana u reprezentaciji.

U Sočiju je jako vruće. Kako to na vas utječe? I možete li prokomentirati slabiju partiju protiv Danske?

'Protiv Danske nije bila utakmica lijepa za oko. Takvom igrom i utakmicama se ostvaraju uspjesi. Vruće je, ali kako nama tako i njima. Moramo izdržati', zaključio je Vrsaljko u svom kratkom obraćanju medijima.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal