FIFA_SP_2018.svg

'nemojte me ljutiti!'

Slavljenik Lovren pobjesnio: Pa zar moramo svaku utakmicu odigrati savršeno?

Bionic
Reading

Dejan Lovren ovog je četvrtka napunio 29 godina, a za rođendan dobio je tortu. Ipak, sam je sebi poželio još konkretniji poklon. Naime, ako žele nadmašiti 'brončane', moraju ući u finale, a baš to najavio je stoper Liverpoola

Hrvatska nogometna reprezentacija već je četiri dana u Sočiju, odnosno Adleru, gdje se privikava na suptropsku klimu. Sunce se pojavi tek nakratko, pa nebom dominiraju oblaci, zbog čega je prilično sparno.

  • +46
SP u nogometu, osmina finala: Hrvatska - Danska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Vjerujemo da je takav pritisak i kod ruskih reprezentativaca, koji će pred svojih 43 tisuće navijača tražiti pobjedu u subotu.

Jedan od stupova hrvatske obrane, Dejan Lovren, prema tome mogao bi imati težak posao.

Lovren je propustio posljednje veliko natjecanje. I zbog toga mu nije drago.

'To je bio neki rollercoster, s puno uspona i padova. Najviše mi je bilo žao što sam preskočio Euro 2016. u Francuskoj. Gledam s veseljem na dane koji dolaze.'

Ruske novinare je zanimalo što misli o teorijama zavjere u kojima se tvrdi kako će naši pustiti utakmicu u zamjenu za novac koji bi ruske banke uložile u Agrokor. Lovren je prvo odbio to komentirati, ali nakon što se Vrsaljko ogradio od nenogometnih tema, stoper Liverpoola je poslao jaku poruku.

'Agrokor je u padu, a mi smo u usponu.'

Hrvatska je prije 20 godina osvojila broncu. Možete li ponoviti taj rezultat?

'Jako respektiramo generaciju iz 1998. jer je napravila veliki uspjeh. Oni su svim budućim generacijama ostavili veliki teret da ih dostignu. Ali vjerujem da, uz sreću i nekoliko stvari, mi možemo i dalje od njih', rekao je, dodajući:

'Bili smo u Münchenu, u nekom stanu, ne sjećam se previše, ali znam da je mama uvijek vrištala kada bi Hrvatska prošla.'

Mislite li da su obrambeni igrači podcijenjeni? Stalno se hvale napadači i veznjaci.

'Mislim da je to normalno da će vezni igrači i napadači dobiti veći publicitet. Nama je najvažnije da odradimo svoj posao kako treba, da je izbornik zadovoljan', istaknuo je Lovren.

Lovrenu pitanje o slabijoj partiji protiv Danske nije dobro sjelo.

'Pa, što vi očekujete, da uvijek igramo savršeno? Pa ni Brazil ne igra svaku utakmicu dobro. Nemojte me ljutiti.'

Analizirali ste Ruse, mogu li vas čime iznenaditi?

'Igramo za nešto što jako dugo čekamo. Uvijek postoji mogućnost da nas protivnik iznenadi.'