PETEROSTRUKA POBJEDNICA

Vrisak legende izazvao tišinu u Wimbledonu, mnogi su se uhvatili za glavu, ali...

04.07.2023 u 05:54

Bionic
Reading

Venus Williams (43) doživjela je opasan trenutak u trećem gemu meča prvog kola s Ukrajinkom Elinom Svitolinom

Peterostruka pobjednica Wimbledona, koja je za nastup u glavnom ždrijebu dobila pozivnicu na temelju prijašnjih zasluga, krenula je na mrežu, ali joj je desno koljeno, oko kojeg je već imala omotan zavoj, 'propalo' u trenutku dok je proklizala na travi.

Pala je na teren uz vrisak koji je sve gledatelje na stadionu 'zaledio'. Uslijedila je tišina, stigao je fizioterapeut, a Venus je na kraju odšepala do svoje stolice. No uslijedilo je iznenađenje, nakon što joj pružena pomoć ona je na oduševljenje fanova nastavila sa mečom i to usprkos bolovima što se vidjelo na njenom licu. Na kraju je izgubila 6:4, 6:3, ali je pokazala duh ratnice kakav ju je krasio tijekom cijele karijere.

Venus Williams, ozljeda, Wimbledon 2023. Izvor: Profimedia / Autor: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Venus Williams. Teniska kraljica. Nastaviti nakon što je izgledalo kao da je na neki način ozlijedila koljeno. Ne mogu vjerovati da je gledam od 1998.', rekao je jedan od gledatelja.

Inače, nezgodan i opasan trenutak za Venus dolazi dvije godine nakon što se njezina sestra Serena povukla na istom terenu. Mlađa sestra je tada okrenula gležanj i morala prekinuti susret prvog kola s Aliaksandrom Sasnovich.