drama u doningtonu

Vozač u zapaljenom automobilu iz očaja prekršio sveto pravilo utrkivanja

25.06.2019 u 19:14

Bionic
Reading

Calum Lockie na utrci povijesnih automobila u Doningtonu je projurio pokraj sigurnosnog automobila kada je uočio da mu se vozilo zapalilo i da ga može spasiti jedino ako brzo potraži vatrogasce...

Utrka Formule 1 ove nedjelje na stazi Paul Ricard možda nije obilovala dramom, ali izuzetno vruće bilo je u britanskom Doningtonu i to ponajviše bivšem vozaču 24 sata Le Mansa, Calumu Lockieju.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Naime, njegova Shelby Cobra se zapalila iznutra i to baš u trenucima kad je sigurnosni automobil izašao na stazu i pokušao usporiti sve uključene u utrku povijesnih automobila.

S obzirom da se radi o više od dva milijuna kuna vrijednom vozilu, Lockie nije imao izbora: projurio je pokraj 'safety cara', prekršivši tako sveto automobilističko pravilo nakon kojeg utrkivanje prelazi u anarhiju, kako bi se dokopao vatrogasnog vozila koje je bilo parkirano na ulasku u boks.

Lockie koji je inače prvak ovog natjecanja uspio se jedva dokopati boksa i spasiti vozilo, a pritom je ostao neozlijeđen.

Zanimljivo, za razliku od Formule 1 gdje bi ga za kršenje pravila suci zasigurno naknadno oštro kaznili, organizatori utrka povijesnih automobila imali su razumijevanja i progledali mu kroz prste...