FIFA_SP_2018.svg

Trio iz Crikvenice

Vlasnici najduže hrvatske zastave doznali tužnu vijest iz Crikvenice; ništa od slavlja

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras u Rostovu na Donu igra, u sklopu 3. kolu skupine D (20.00), protiv Islanda, a sudeći po fotografijama i vijestima koje stižu iz ovog grada koji se priči na nepodnošljivoj vrućini podrška naših navijača bit će više nego dobra

Od ponedjeljka u Rostovu na Donu pristižu navijači Hrvatske iz cijelog svijeta, od Australije do SAD-a, ali opet su priča dana postali navijači iz Crikvenice koji su ponosni vlasnici 96 metara dugačke zastave, koju su po prvi put razvukli u Kalinjingradu.

Naime, na prošloj utakmici u Nižnji Novgorodu protiv Argentine suočili su s velikim problemom jer su zastavu morali skratiti. Problem je bila težina zapakirane zastave od 90 kilograma s kojom nisu mogli zrakoplov.

No, uoči utakmice protiv Islanda opet se sudbina poigrala i opet ove impresivne zastave dugačke gotovo 100 metara (dužine 40 te širine 10 metara!), koja je postala hit na Svjetskom prvenstvu, neće biti na tribinama. Razlog je itekako opravdan.

Naime, jednom od trojice Crikveničana preminuo je otac i odlučili su se njemu u spomen ne veseliti i zastavu ostaviti na mirovanju.

  • +35
Navijači spremni za utakmicu Hrvatske i Islanda Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj

'Odlučili smo da nećemo razvlačiti zastavu jer tugujemo zajedno s našim prijateljem. Ništa od slavlja večeras, to smo zajednički odlučili njemu u spomen', rekao nam je jedan od Crikveničana.

No, simpatični Crikveničani su već sada sve podredili tome da na osmini finala zastava opet zablista na tribinama kada se očekuje rekordan posjeta hrvatskih navijača.

No, Rostovu na Donu mnogim navijačima neće ostati u lijepoj uspomeni jer su vrućine velike, a vlaga u zraku je takva da Islanđani jedva dišu i drže se hladovine.

Neki islandski navijači koje smo vidjeli čak su i padali u nesvijest od vrućine jer nisu navikli na ovakve klimatske uvjete. U kombinaciji s umorom i litrama pive to može biti kobno. Zato smo većinu navijača islanda vidjeli kako sjede u hladovini i crpe se snagom za navečer. No, temperatura od 37 Celzijusevih stupnjeva baš i nije dobra vijest…

  • +10
Hrvatski navijači okupirali Rostov na Donu Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Svjetsko prvenstvo

Skupina C

Australija-Peru16:00
Danska-Francuska16:00
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Francuska22006
2.Danska21104
3.Australija20111
4.Peru20020

Sljedeće utakmice

Skupina D

Island-Hrvatska20:00
Nigerija-Argentina20:00
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Hrvatska22006
2.Nigerija21013
3.Island20111
4.Argentina20111

Sljedeće utakmice

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal