HRVATI ČEKAJU ISLAND

Novinar tportala iz Rostova na Donu o nemogućim uvjetima kakvi će vladati za vrijeme utakmice

Bionic
Reading

Baš kao što smo i pisali, još otkako je u Rostov na Donu sletjela hrvatska nogometna reprezentacija, sve oni koji su bili na prve dvije utakmice, u Kalinjingradu i(li) Nižnji Novogordu, u Rostovu na Donu dočekao ih je 'pakao'

Pred hrvatskim je reprezentativcima 26. lipnja posljednja utakmica u skupini, protiv Islanda (20.00), u kojoj se očekuje potvrda osvajanja prvog mjesta u D skupini.

S obzirom na to da i Islanđanima trebaju bodovi, ali i da će rasterećena Hrvatska, s igračima željnim dokazivanja, htjeti nastaviti pobjednički niz, možemo očekivati zanimljivu i neizvjesnu utakmicu na Rostov Areni.

Međutim, da ne bude sve baš idealno, pobrinula se 'viša sila', odnosno vremenski uvjeti. Već ujutro je temperatura zraka iznosila 30°C, a tijekom dana penjat će se i do 37°C. Što uz rijeku Don, stvara i izuzetno puno vlage u zraku i vjerujemo da će to biti otežavajuća okolnost po igrače obiju momčadi. Ukratko, za vrijeme utakmice uvjeti će biti gotovo nemogući za igru u visokom tempu svih 90 minuta.

Inače, grad sam po sebi, drugačiji je od dosad viđenih, Kalinjingrada, St. Peterburga, Nižnji Novgoroda. Arhitektura je drugačija, a na sve to vjerojatno utječe i klima, položaj odmah uz obale rijeke Don ali i blizina ukrajinske granice.

Istina, ima i ovdje onih famoznih socijalističkih stambenih blokova, no centar grada prepun je niskih ciglastih kuća, od kojih su najnovije građene prije 50-ak godina. Djelić atmosfere dočarali smo vam zahvaljujući Samsung Galaxy S9+ smartphoneu i brzoj vezi u roamingu uz pomoć kojih sam mogao poslati slike.

Noćni život ovdje je prilično buran, odnosno sadržajan, ali za razliku od Nižnji Novgoroda, kafići i restorani smješteni su uz rijeku Don, što ipak daje poseban šarm ovom ruskom gradu.

  • +35
Navijači spremni za utakmicu Hrvatske i Islanda Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj

U gradu živi više od milijun stanovnika, a nalazi se 46 kilometara od ušća ove rijeke u Azovsko more. Također, Rostov na Donu važno je prometno čvorište južne Rusije, ali i važno kulturno sjedište ove zemlje i u njemu se nalazi više od 1000 objekata visoke kulturne vrijednosti.

Najstarija crkva u gradu je Crkva Uskrsnuća koja je prema legendi, jedina pored onih u Sankt Peterburgu dobila dozvolu od Petra Velikog da bude izgrađena od kamena.

  • +4
Fotografije su snimljene Samsung Galaxy S9+ smartphoneom Izvor: tportal.hr / Autor: Silvijo Škrlec

Specijal Iz Rusije s ljubavlju omogućili su Carwiz, Samsung Galaxy s9 plus i Domaćica.

  • +10
Hrvatski navijači okupirali Rostov na Donu Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal