GUŽVA U ROSTOVU NA DONU

Čiji će navijači prije prekršiti strogu zabranu, Islanđani ili Hrvati?

Bionic
Reading

Hrvatska i Island večeras od 20 sati u Rostovu na Donu igraju posljednju utakmicu D skupine svjetskog prvenstva. Hrvati čekaju potvrdu osvajanja prvog mjesta u skupini, dok se Islanđani nadaju čudu, pobjedi nad Hrvatskom, ali i povoljnom rezultatu u utakmici Argentine i Nigerije

Svi se još sjećamo impresivnih izdanja Islanđana na Euru u Francuskoj 2016. godine kada su plijenili pažnju igrom, ali i navijanjem. I možda iz tog razloga već sada žalimo, što prvi nastup na SP-u ipak neće okruniti plasmanom u osminu finala. Makar, ostavimo još posljednjih 90 minuta.

No, da će atmosfera biti dobra, potvrdio nam je i navijač Seigurdson, koji se, čim smo mu rekli da smo iz Hrvatske, pohvalio posjetom 'Lijepoj našoj'.

'Mi inače pratimo reprezentaciju, pa smo išli na okršaj protiv Kosova u Albaniju. Potom smo napravili malu turneju i preko Crne Gore stigli do Dubrovnika. Malo je reći da sam oduševljen. Inače, ovdje će nas biti oko pet tisuća, jer nismo uspjeli nabaviti više ulaznica. I glavnina navijača smještena je u Volgogradu, jer ovdje nam je prevruće. Međutim, vidio sam uz stadion, da na rijeci Don postoji i prekrasna pješčana plaža, pa se ne bi čudio da unatoč strogoj zabrani, netko od naših navijača potraži osvježenje u rijeci', završio je iskreni Islanđanin.

Pogledajte kako se navijači zagrijavaju prije utakmice. Snimio Silvijo Škrlec uz pomoć Samsung Galaxy S9+ smartphonea.

  • +10
Hrvatski navijači okupirali Rostov na Donu Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Hrvatskih navijača također se očekuje oko pet tisuća. Dio je već stigao u ponedjeljak, uglavnom su to isti oni koji su stigli iz SAD-a, Kanade i Australije i koji reprezentaciju prate u stopu.

Za razliku od Islanđana, koji su očito 'prekuhali' i od alkohola, ali i vrućih 30°C koliko je bilo već oko devet sati ujutro te su uz rijeku šetali bez majica, hrvatski su navijači viđeni u samom centru grada, a koji se proteže uz 3,5 kilometra dugu Puškinovu ulicu, također punoj kafića i restorana, ali i spomenika, a koju sa svake strane omeđuju dva velika parka - Gradski i Park Oktobarske revolucije.

Naši su navijači ipak bili umjereniji, no koliko ih pratimo po Rusiji, sigurno neće dopustiti Islanđanima ni da ih nadglasaju ni da im otmu slavu. Pa se s pravom pitamo, koji će prije prekršiti zabranu i uoči utakmice osvježenje potražiti u rijeci Don?

  • +4
Fotografije su napravljene Samsung Galaxy S9+ smartphoneom Izvor: tportal.hr / Autor: Silvijo Škrlec
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal