FIFA_SP_2018.svg

minute do okršaja s argentinom

Najduža hrvatska zastava morala biti skraćena, a Argentinci brojniji od naših navijača

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras u Nižnjem Novgorodu igra protiv Argentine, a u slučaju pobjede Dalićevi bi igrači osigurali nastup u eliminacijskoj fazi svjetskog prvenstva

Nekoliko sati prije dvoboja, za Hrvatsku možda i presudnog za plasman u eliminacijsku fazu turnira, raspoloženje na ulicama u Njižnem Novgorodu bilo je sve veselije.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Doduše, ovog puta ulice su bile preplavljene argentinskim navijačima, kojih se na stadionu od 45.000 mjesta, očekuje barem 20 do 25 tisuća. Hrvatskih navijača pak moglo bi biti oko četiri, pet tisuća.

Naravno, bilo je i hrvatskih navijača, ali prvi puta da su doživjeli ovakvu nadmoć suparnika. A koliko se sjećamo, takav omjer nije bio ni na utakmici između Hrvatske i Brazila na Svjetskom prvenstvu 2006. godine u Berlinu.

A kad smo već spomenuli glavni njemački grad, u njemu su se navijači iz Crikvenice, ponosni vlasnici 96 metara dugačke zastave, koju su po prvi put razvukli u Kalinjingradu, suočili s velikim problemom.

Naime, kada su došli na aerodrom, zastavu su morali kratiti jer ona zapakirana teži 90 kilograma. A s tolikom kilažom ne smiju u zrakoplov. Bila je mogućnost da je transportiraju 'cargom', ali pitanje je bi li zastava stigla na vrijeme do Nižnjeg Novgoroda i zato su išli krojačima kako bi skratili zastavu.

I sada je ona impresivna - dužine 40 te širine 10 metara, ali obećali su Crikveničani da će do osmine finala - zastava opet bili u punoj veličini.

No, iako su naši bili u manjini, po decibelima se to ne bi moglo tvrditi jer oni su argentinsku pjesmu često znali nadglasati svojim omiljenim hitom 'Bježite ljudi, bježite iz grada...'

  • +3
Velika hrvatska zastava i na ulicama Nižnji Novgoroda Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal