Europski kup u triatlonu

Više od 400 europskih sportaša u Zagrebu traži mjesto za odlazak na Olimpijske igre

05.09.2017 u 15:24

Bionic
Reading

Zagreb je iznimno siguran grad, prilagođen potrebama velikih sportskih natjecanja, odličnog organizacijskog pedigrea i pripremljenosti na sve izazove, što su dijelom razloga velikog povjerenja Europske triatlon federacije da se u hrvatskom glavnom gradu u nedjelju, 10. rujna po drugi puta održava Europski kup u triatlonu

Zahvaljujući domaćinstvu ovog velikog europskog natjecanja, Zagreb će 10. rujna biti prijestolnica mladih sportaša – triatlonaca - sudionika Europskog juniorskog trialton kupa i po prvi puta jakog međunarodnog natjecanja za kadete.

Riječ je o sportskom događanju najviše razine među mladim sportašima koji će upravo natjecanjem u Zagrebu tražiti svoju kartu za osvajanje potrebnih bodova za što bolje pozicije na triatlonskoj juniorskoj ljestvici, rečeno je na današnjoj najavnoj konferenciji za novinare održane na zagrebačkom moru – Jarunu.

'Na ovom velikom natjecanju svoju kartu za Olimpijske igre mladih, tražit će i jake juniorske snage hrvatskog triatlona poput sportaša Luke Dumančića, Frana Tisaja i Zare Baković, članova TK Zrinski te Paole Horvat i Filipa Filoševića članova TK Swibir iz Zagreba, na što smo posebno ponosni. Ti sportaši proteklog su vikenda osvojili pregršt bodova na Europskom kupu u Rumunjskoj i na nedavno održanom prvenstvu Balkana', kazao je na press konferenciji Dorijan Pavliša, stručni tajnik Zagrebačkog triatlonskog saveza

Europski kup u Zagrebu rezultat je iznimne suradnje Zagrebačkog i Hrvatskog triatlonskog saveza s upravom Grada Zagreba, Ureda za sport Grada Zagreba te Športsko rekreativnog centra Jarun, koji su osigurali nužnu triatlonsku infrastrukturu na zagrebačkom jezeru kako bi ta adresa bila pogodna za nacionalna i međunarodna natjecanja.

'Drago nam je da upravo Jarun po drugi puta ugošćuje juniorsku triatlon kremu Europe, a što je rezultat odlične suradnje sa Zagrebačkim triatlonskim savezom kao i sportašima koji taj prostor koriste svakodnevno za svoje treninge. Na nama je da im osiguramo najbolje moguće uvjete za njihov sportski rad, a natjecanje koje nas očekuje 10. rujna najbolji je dokaz te učinkovite simbioze', kazao je Aleksej Puninski, upravitelj SCR Jarun.

Sve je to dovelo do toga da je Zagreb stavljen na kartu gradova organizatora najznačajnijih natjecanja u triatlonu Europe, pa tako i 10. rujna kada će se na Jarunskom jezeru natjecati više od 400 mladih sportaša Europe koji će upravo u Zagrebu tražiti kartu za Olimpijske igre mladih, najjače juniorsko svjetskog natjecanje.