DAN ODLUKE NA MAXTV-U

Vikend donosi rasplet u neizvjesnom posljednjem kolu!

Bionic
Reading

Očekuje nas nevjerojatno zanimljiv finiš sezone MAXtv Prve lige. Uoči posljednjeg kola situacija na ljestvici izgleda režirana kao u kakvom uzbudljivom trileru; Split i Lokomotiva u međusobnom će susretu odlučiti tko putuje u 'Europu', Osijek i Hrvatski dragovoljac igraju gotovo kvalifikacijski meč za ostanak u ligi, a novi (stari) prvak Dinamo na Maksimiru dočekuje Hajduk. Svih pet utakmica uživo možete gledati na kanalima Arenasporta

Kako i gdje sve gledati MAXtv Prvu ligu

Osim na MAXtv-u (Arenasport) utakmice MAXtv Prve lige možete gledati i na pay per view online servisu Match.tportal.hr. Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala.

Korisnici usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) također mogu utakmice gledati na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalaze na putu. Više informacija potražite OVDJE.


Nakon 35 odigranih ovosezonskih kola MAXtv Prve lige znamo da je Dinamo novi/stari prvak, znamo da će Rijeka biti druga, a Hajduk treći te da će Istra sezonu završiti na šestom mjestu. Sve ostale dileme i trileme razriješit će se u posljednjem kolu lige, i to većinom spektakularnim međusobnim mečevima! Na dnu tablice vlada nezapamćena gužva i teoretski je moguće da čak četiri kluba završe s jednakim brojem bodova! Nema nikakve sumnje da nas ovoga pretka i subote očekuju uzbudljive minute prvoligaškog nogometa.

Prvi meč posljednjeg kola MAXtv Prve lige igra se na Parku mladeži gdje Split dočekuje Lokomotivu. Riječ je o direktnom srazu dvaju konkurenata za plasman u Europsku ligu, a u nešto boljoj poziciji nalaze se splitovci. Naime, kako u ovom trenutku Split i Lokomotiva imaju jednak broj bodova, a Split ima bolji međusobni omjer, da bi uzeli željeno četvrto mjesto, Lokosi moraju slaviti na Parku mladeži. Trener mlade maksimirske momčadi Ivković više je puta naglasio da priželjkuje situaciju u kojoj njegova momčad u zadnjem kolu i u međusobnom susretu sa Splitom rješava svoj 'europski' status, evo im prilike da se pokažu vrijedni nastupa u EL-u!

Raspored utakmica posljednjeg 36. kola

16. 5. 2014. - petak
RNK Split - NK Lokomotiva 18:00 sati AS1
17. 5. 2014. - subota
GNK Dinamo - HNK Hajduk 15:00 sati AS3 
NK Zadar - NK Istra 1961 19:00 sati AS1
NK Osijek - HNK Hrv. dragovoljac 19:00 sati AS2
HNK Rijeka - NK Slaven B. 19:00 sati AS3

Subotnji program zadnjeg kola Prve lige kreće velikim derbijem; Hajduk stiže na Maksimir uveličati odnosno pokušati pokvariti promociju novog/starog prvaka Dinama. Ove sezone Hajduk je dva puta uspio ostati neporažen na gostovanjima kod Dinama, a Tudorovi odnosno Vukasovi momci svakako će pokušati i ove subote ostvariti pozitivan rezultat na Maksimiru. Štoviše, valja očekivati ofenzivno nastrojen Hajduk željan pobjede protiv najvećeg rivala. Dinamo ima velikih kadrovskih problema; gotovo pola prvotimaca mu je izvan stroja zbog ozljeda, a Mamić će najviše problema imati pri sastavljanju obrane. Od ozbiljnih stopera ostao mu je samo Šimunić koji je ionako opterećen problemima druge vrste, a ni zdravstveno ne stoji najbolje. Zbog svega toga, Hajduk ima lijepu priliku pokvariti Dinamu slavlje na koncu sezone.


U subotnjem večernjem terminu pratit ćemo velike borbe za ostanak u ligi. Podsjetimo, na Gradskom vrtu Osijek dočekuje Dragovoljca u direktnom srazu dvaju najizglednijih kandidata za delegaciju, Slaven Belupo igra na Kantridi protiv Rijeke, a Zadar dočekuje Istru. Teoretski, najlakši zadatak imaju Zadrani protiv Istre koja nema velikih ambicija, tek korektno odraditi svoju prvenstvenu obavezu. Zadranima je pobjeda protiv Istre imperativna, a svi ostali rezultati guraju ih prema, u najbolju ruku, dodatnim kvalifikacijama. Slaven Belupo mora i na Kantridi ostvariti pozitivan rezultat, a hoće li mu za ostanak biti dovoljan bod ili trobod ovisi o ostalim rezultatima. Dragovoljci su se izborili da u zadnjem kolu ipak odluče o vlastitoj sudbini – ako pobijede Osijek, izbjeći će direktnu relegaciju. Posve je sigurno da će 'klupe' svih zainteresiranih sudionika trilera u posljednjem kolu MAXtv Prve lige biti na vezi i da će osluškivati rezultate ostalih susreta, a odluku o tome tko putuje u niži rang hrvatskog nogometa nećemo dobiti vjerojatno do posljednjeg ovosezonskog sučeva zvižduka!

Očekuje nas uzbudljiva završnica MAXtv Prve lige koja će jednima donijeti radost, a drugima tugu. Više informacijama o rasporedu na MAXtv-u potražite OVDJE

Hrvatska 1. liga

Slaven Belupo - Zadar 5:1
Hajduk - Osijek 4:2
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Dinamo Zagreb 35 25 6 4 81
2. Rijeka 35 20 10 5 70
3. Hajduk 35 17 11 7 62
4. Split 35 14 9 12 51
5. Lokomotiva 35 15 6 14 51
6. Istra 1961 35 12 8 15 44
7. Slaven Belupo 35 7 11 17 32
8. Osijek 35 8 8 19 32
9. Zadar 35 9 5 21 32
10. Hrvatski dragovoljac 35 7 8 20 29

Sljedeće utakmice

17.5. Dinamo Zagreb - Hajduk
17.5. Split - Lokomotiva
17.5. Zadar - Istra 1961
17.5. Rijeka - Slaven Belupo
17.5. Osijek - Hrvatski dragovoljac