UVIJEK NA VRHU

U Formulu 1 vratio se čovjek za kojeg kažu da je dokazani pobjednik; može li on pomoći novoj momčadi u najbržem oktanskom cirkusu?

Bionic
Reading

Bivši šef McLarena Martin Whitmarsh vratio se u Formulu 1 kao novi izvršni direktor Aston Martina

Whitmarsh će nadgledati projekt Aston Martina u Formuli 1 kao izvršni direktor novoosnovane tvrtke Aston Martin Performance Technologies.

Whitmarsh je u McLarenu proveo 25 godina, a bio je direktor ekipe i izvršni direktor od 2009. do 2014. kada je napustio McLaren.

Radio je s nekim od najpoznatijih vozača i pomogao im u osvajanju naslova svjetskog prvaka kao što su Ayrton Senna, Mika Hakkinen i Lewis Hamilton.

'Poznajem i divim se Lawrenceu Strollu, izvršnom predsjedniku Aston Martina dugi niz godina i uvijek sam bio iznimno impresioniran njegovom strašnom poslovnom oštroumnošću i naizgled neiscrpnom ambicijom', kazao je Whitmarsh dodavši:

  • +9
Formula 1, VN Italije, Monza Izvor: EPA / Autor: MATTEO BAZZI

'Uzbuđen sam što ću biti na čelu Aston Martinovog odjela za performanse, te sam također uzbuđen što ćemo koristeći sve naše tehničke i intelektualne mogućnosti razviti uspješan i profitabilan posao', rekao je Whitmarsh.

'Whitmarsh je idealna osoba koja će odvesti Aston Martin do uspjeha, on je dokazani pobjednik u Formuli 1', dodao je Stroll.

Za Aston Martin ove sezone voze Nijemac Sebastian Vettel i Kanađanin Lance Stroll.