VARLJIVI VAR

[VIDEO] Sporni trenutak utakmice Istra-Hajduk; je li opravdano poništen Biukov gol?

07.03.2022 u 06:39

Bionic
Reading

Dvije sporne situacije ostale su nakon utakmice Istra 1961 - Hajduk (1:1).

U prvenstvenoj utrci za naslov prvaka nakon remija u Puli Splićani su napravili dva koraka unatrag, ponajviše zahvaljujući svojoj igri. Ipak poništeni gol i igranje rukom u šesnaestercu domaćeg igrača Perkovića teme su kojima se daje posebna pozornost.

Hajduk je poveo 1:0 zahvaljujući majstoriji Nikole Kalinića.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/Arenasport

Uslijedila je katastrofalna pogreške stopera Hajduka Katića. On se okretao s loptom u vlastitom kaznenom prostoru, pa ga je napao daleko bolji tehničar od njega Mišković, oteo mu loptu te ju proslijedio do nečuvanog Belje kojemu nije bilo teško s pet metara pogoditi vrata za 1:1.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/Arenasport

Nepune dvije minute potom dogodila se kontroverzna situacija koja će zasigurno ostaviti 'repove' s ove utakmice. Naime, Mikanović je proigrao Kalinića koji se ubacio u kazneni prostor domaćih, njegov čuvar Perković uhvatio se za lice i bacio na travu, no kako sudac nije prekinuo igru, odmah se i pridigao, a u međuvremenu je Kalinićev udarac blokiran, a lopta se odbila na nogu Biuka koji je zatresao mrežu za, činilo se, vodstvo Splićana. Uslijedili su prosvjedi Puljana, pa je duel Kalinića i Perkovića provjeravan putem VAR-a. Iako se na snimci ne vidi kontakt Kalinićeve ruke i Perkovićeva lica, nakon više od pet minuta seciranja te situacije VAR sudac Dario Bel pozvao je glavnog suca Tihomira Pejina da sam pogleda situaciju, a ovaj je zatim poništio gol Hajduka i dodijelio žuti karton Kaliniću.

Pogledajte sporni trenutak i prosudite sami.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Još jedna kontroverzna situacija dogodila se u 83. minuti kada je nakon udarca iz kuta Hajduka Perković rukom odbio loptu u svom kaznenom prostoru, a tada je Bel nakon manje od 10 sekundi provjere procijenio kako nema potrebe zvati Pejina na pregled situacije i mogući kazneni udarac za Hajduk te je utakmica nastavljena.