imamo i momčad kola

[VIDEO] Pogledajte najljepše golove 7. kola SuperSport HNL-a; neki su 'rušili' trenere, neki sportske direktore, a jedan je bio posebno emotivan

29.08.2022 u 12:30

Bionic
Reading

U utakmicama 7. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige postignuto je 12 golova, a zanimljivo upravo je to brojka kojima su završena još tri kola (1., nepotpuno 2. i 3. kolo). Bilo je ovo kolo gostiju, jer od 15 bodova, čak 12 su osvojile gostujuće momčadi

Derbi kola odigran je u Osijeku, ali apsolutno u sjeni tragedije koja je zadesila obitelj Marka Livaje. Naime, u noći na nedjelju, u prometnoj nesreći poginuo je njegov otac.

I dugo su u splitskom klubu 'vagali' kako reagirati, to jest kako mu olakšati te teške trenutke, no onda je ovaj iznimni igrač, čvrste glave i velikog srca, ipak odlučio pomoći suigračima i pokojnom ocu pokloniti pobjedu.

Nije uspio u potpunosti u svojim željama, ali barem je pogodio jedanaesterac - ocu u spomen.

Osijek je u toj utakmici pobijedio 2:1, a prvi gol domaćih zabio je Marin Leovac. Bio je to lijep, odmjeren udarac kojeg mladi Karlo Sentić nije mogao obraniti.

Marin Leovac preciznim je udarcem matirao Karla Sentića Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Ovog puta, zbog specifičnosti situacije, među golove kola ubacili smo i Livajin uspješno izvedeni 11-erac. Iako nije uvijek lako realizirati 'panenku', sigurni smo da je njemu bilo još delikatnije. No, pokazao je hrabrost i smirenost.

Livajin 11-erac protiv Osijeka Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Slaven Belupo nastavio je s odličnim rezultatima i u ovom kolu, a zahvaljujući pogotku 'džokera s klupe', Matea Kocijana Zekićeva je momčad pobijedila Lokomotivu 1:0 i ostala na drugom mjestu prvoligaške tablice.

Bio je to drugi Kocijan gol u sezoni, također pobjednički, a prvog je zabio u prvom kolu za pobjedu nad Varaždinom.

Mateo Kocijan još se jednom ukazao kao Zekićev džoker s klupe Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Dinamo je stigao do važna tri boda na Šubićevcu, pobjedom 2:1 nad Šibenikom. Istina, skupo je ta pobjeda plaćena, jer Modri su na duže vrijeme ostali bez Boška Šutala.

Posebno lijep bio je gol Luke Ivanušeca za Dinamovo vodstvo 1:0.

Ivanušecov gol na Šubićevcu Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Nakon ovog kola bez posla je ostao Samir Toplak, a ostavci na klupi Gorice kumovao je poraz od Istre 1961.

Gosti iz Pule slavili su pobjedu 2:0, uz golove Ante Ercega, od kojih je posebno lijep drugi, odnosno precizno izvedeni 'slobodnjak'.

Ante Erceg potvrdio je pobjedu Istre Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Ostavka je 'pala' i na Rujevici. Robert Palikuča više nije sportski direktor Rijeke, jer očito je shvatio da u lošim rezultatima momčadi ima i njegovog udjela.

Rijeka je doživjela poraz od Varaždina, iako je početkom drugog poluvremena stigla u vodstvo 1:0. Ipak, uporni gosti, uz Pavlovićevu 'pomoć', jer on je skrivio 11-erac, prvo su izjednačili a potom i golom Matije Kolarića posve okrenuli rezultat u svoju korist.

Matija Kolarić rastužio je Rujevicu Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Više pročitajte OVDJE.