HT Prva Liga

[VIDEO] Ivica Kulešević: 'Nisam očekivao da će moj Osijek ovoliko pasti'; Tomislav Stipić: 'Skupljamo bodove kao vjeverica'

13.06.2020 u 23:16

Bionic
Reading

Treneri Slaven Belupa Tomislav Stipić i Osijeka Ivica Kulešević dali su svoje viđenje međusobnog susreta

U zadnjoj utakmici 28. kola Hrvatski Telekom Prve lige Slaven Belupo je u subotu u Koprivnici protiv Osijeka odigrao 0:0. Gosti su tako ostali na petom mjestu prvenstvene ljestvice s 46 bodova, tri manje od četvrte Lokomotive, te pet manje od Rijeke i Hajduka. Slaven Belupo je sedmi s 28 bodova. Nakon utakmice svoje su viđenje ponudili treneri obje momčadi Ivica Kulešević i Tomislav Stipić.

  • +7
Hrvatski Telekom Prva liga, 28. kolo, NK Slaven Belupo - NK Osijek Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Trener Osijeka osvrnuo se na činjenicu da njegova ekipa već drugu gostujuću utakmicu za redom ostaje bez pobjede.

'Čvrsta utakmica. Nakon dvije dobre partije, protiv Rijeke na Rujevici i protiv Lokomotive, danas ipak nešto slabije izdanje Osijeka. Domaćin se čvrsto postavio i mislim da je pravedna podjela bodova. Nakon dobrog otvaranja utakmice smo izgubili ritam i nismo više mogli uhvatiti tu nit. Lopta nam je išla sporo i nismo kreirali dovoljno akcija prema naprijed. Zadovoljan sam jedino time što nismo primili gol', rekao je Kulešević i ponovno naglasio da je podjela bodova zaslužena.

Slaven Belupo je sjajno radio pritisak i tako zapravo onemogućio Osijeku da se razmaše.

'Imali smo mi i nekih objektivnih problema. Žaper je danas nedostajao, Silva po desnom boku, Grezda također, Laszlo je igrao ozlijeđen, a do pred početak utakmice nismo znali hoće li igrati ili ne. Sredina nam se svela na Jugovića. Pero Bočkaj je, nakon dvije fantastične utakmice, danas igrao ipak nešto slabije i zato je utakmica i završila tako. Naravno, to ne umanjuje dobru igru domaćina. Uz to, mi nismo bili pravi i nemamo za čime žaliti.'

Koronavirus je najprije zaustavio prvenstvo, a sada je raspored ubrzan i zgusnut. Nije se lako na to naviknuti.

'Već u srijedu nas čeka domaća utakmica s Goricom. Oni će imati dva dana odmora više od nas, ali važno se pripremiti. Ovo je treća utakmica u nizu nakon duge stanke i očekivao sam pad, ali ne baš ovoliki', iskren je bio Kulešević.

Osijek nastavlja s borbom za pozicije koje vode u Europu, a san je naravno drugo mjesto i Liga prvaka.

'Da, čekamo sada Goricu. Oni imaju dobru momčad i s njima igramo 'gore - dolje'. Znali smo ih pobjeđivati, ali znali smo i gubiti od njih. To nam je kvalifikacijska utakmica za Europu. Ako dobijemo, praktički smo osigurali ulazak u europska natjecanja, a ako izgubimo sve stavljamo na kocku. Vjerujem da možemo. Oni imaju dva dana odmora duže, ali imamo i mi vremena za oporavak i nadam se puno boljem izdanju nego danas', zaključio je Kulešević.

Trener Slaven Belupa može biti zadovoljan igrom svoje ekipe.

'Da, zadovoljan sam igrom, ali rezultatom nisam. Mislim da smo imali tri, četiri zicera. Mislim da smo nakon lošeg ulaska u utakmicu uspjeli sve iskontrolirati i po bokovima ulaziti u dobre situacije, ali kada vidite danas našu mladost u odnosu na ekipu koju ima Osijek, onda je ovaj bod kao pobjeda', rekao je Stipić pa nastavio:

'Igrali smo protiv boljeg protivnika i morali smo imati dobar plan. Na detaljima smo radili cijeli tjedan i znali smo da ih čak možemo i pobijediti danas ovdje. Ove sezone smo tri puta gubili protiv njih, a ja mrzim poraze.'

Stipić je priliku u susretu dao i mlađim, domaćim igračima, a to je ono što navijači posebno vole.

'Apsolutno, ali domaćeg igrača koji to zasluži tijekom tjedna. Mali Liklin je to zaslužio i drago mi je da je dok sam ja tu dobio ugovor i danas debitirao. Djeca koja zasluže to će dobiti priliku, ali nama je prioritet ostanak u HT Prvoj ligi. Želimo kao vjeverica kupiti bod po bod da ne upadnemo dole u zonu jer je ovdje bilo i drugih vremena koje sam proživljavao.'

Slaven Belupo u idućem kolu gostuje kod Dinama.

'Krećemo ispočetka. Pripremit ćemo se maksimalno za Dinamo. Vidjeli smo Dinamo kako igra i što reći? Idemo se regenerirati i onda hrabro u Maksimiru. Imamo još osam kola do kraja i važno nam je da osvojimo više bodova nego naša konkurencija koja je iza nas. Želimo što bolje pripremiti ekipu za ulazak u novu sezonu HT Prva lige', zaključio je Stipić.

Hrvatska 1. liga

Slaven Belupo-Osijek0:0
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb28222468
2.Hajduk28156751
3.Rijeka28156751
4.Lokomotiva28154949
5.Osijek281210646
6.Gorica28109939
7.Slaven Belupo28771428
8.Istra 196128471719
9.Varaždin28391618
10.Inter Zaprešić28381717

Sljedeće utakmice

16.6.Hajduk-Varaždin
16.6.Istra 1961-Inter Zaprešić
16.6.Rijeka-Lokomotiva
17.6.Dinamo Zagreb-Slaven Belupo
17.6.Osijek-Gorica

Nogomet se vratio na MAXtv! Napokon opet možemo uživati u nogometu s domaćih terena uz Arenasport kanale. Sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.

HT Prvu ligu možete gledati i u dresu omiljenog kluba koji vam poklanja Hrvatski Telekom, a kako do dresa možete pročitati OVDJE.

Najvažnije da se nogomet vratio iako bez gledatelja na stadionima no zato su tu televizijski ekrani. Podsjećamo, sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.