ep, celje

[VIDEO] Hrvatice nadoknadile 'minus 5' protiv Crnogorki i izborile nastup u četvrtfinalu, a onda u busu imale pravi tulum

11.07.2021 u 18:45

Bionic
Reading

Hrvatska ženska juniorska reprezentacija pobijedila je Crnu Goru 23:21 (9:14) u 3. kolu Skupine C, Europskog prvenstva u Celju i tako se plasirala među osam najboljih selekcija Starog kontinenta. Hrvatska u drugi krug prolazi zajedno s Francuskom koja je jedina ostvarila sve tri pobjede u našoj skupini.

Naše juniorke vrlo dobro su otvorile susret. Nakon početnog vodstva Crnogorki, Hrvatska je preuzela kontrolu nad rezultatom. U osmoj minuti imala je +2 (5:3). Obrana je odlično funkcionirala, napad je bio raznovrstan. Pogađalo se s pet različitih pozicija. Ali, nakon što je Crna Gora u 13. minuti došla do nove minimalne prednosti, sve ono dobro što je hrvatska mladost pokazala do tada, nestalo je s terena.

Slijedila je serija tehničkih pogrešaka, loših udaraca, nedovoljno agresivne obrane (prvih 30. minuta bez isključenja) i Crna Gora je uzela ponuđeno. U silovitoj seriji 1:5, osam minuta prije predaha došle su do četiri razlike (7:11). I rutinski privele kraju prvo poluvrijeme s velikih 9:14. Hrvatska je imala samo 45 posto realizacije napada, uz dvije obrane vratarki, od kojih je jedan bio sedmerac.

U drugom poluvremenu kao da je iz svlačionice izašla neka druga ekipa. Sve je opet sjajno funkcioniralo u igri naše reprezentacije. Za samo devet minuta igre, uspjele su naše djevojke stići do izjednačenja. Pri tome su napravile niz od 6:2 i Crnu Goru ostavile u čudu. Onda je slijedila još jedna velika serija od 5:1 i naše su se suparnice našle u minusu od četiri pogotka (21:17). A na semaforu je već bila 52. minuta.

Hrvatska je drugo poluvrijeme dobila s pomalo nevjerojatnih 14:7. Po pet pogodaka dale su Bruna Zrnić i Margarita Škarić. Kod Crne Gore, najbolja Katarina Džaferović sa sedam pogodaka.

Nakon punih deset godina Hrvatska je prošla prvi krug natjecanja. Tada je osvojila sedmo mjesto. Inače, naš najbolji rezultat do sada na juniorskim europskim prvenstvima bilo je treće mjesto iz Francuske 2000. godine.

Kasno večeras, Hrvatska će saznati tko će uz nju i Francusku biti u novoj skupini tzv. Glavnog dijela natjecanja. Naime, za sada je to Mađarska, a četvrtog sudionika dobit ćemo u izravnom susretu Rumunjske i Češke.

Naravno, ovu su pobjedu, hrvatske rukometašice proslavile pjesmom, a kako je to izgledalo, pogledajte niže.