okršaj u maksimiru

[VIDEO/FOTO] U Gorici su ogorčeni na njegovo suđenje protiv 'modrih', a sada će isti sudac dijeliti pravdu u derbiju Dinama i Hajduka

25.01.2021 u 06:32

Bionic
Reading

U odgođenoj utakmici 13. kola, ove će se srijede u Maksimiru (17.05 sati, MAXtv - Arenasport 3), sučeliti Dinamo i Hajduk

Iako je bodovna razlika na tablici velika, Dinamo na vrhu ima 36 bodova, a Hajduk na 5. mjestu 20, derbi je uvijek derbi i obećava zanimljivu borbu.

Hajduk je s novim trenerom Tramezzanijem stigao do pobjede nad Šibenikom na Šubićevcu, dok je Dinamo preokretom u sudačkoj nadoknadi kao gost svladao Goricu. No, Dinamo je i tijekom tjedna igrao protiv Rijeke, ali i izgubio na svom stadionu, pa je dojam da Mamićeva momčad nije nedodirljiva ni Hajduku.

Inače, nakon pobjede u Velikoj Gorici iz redova domaćih sasuli su paljbu po sucu Mariju Zebecu, a prenosimo i dio izjave predsjednika Črnka koju je dao za Večernji list.

'Zebec sudi utakmice koje odlaze u krivom smjeru. Nama je već sudio nekoliko utakmica i nikada nisam bio zadovoljan. Uvijek sudi utakmice Dinama i Gorice. Definitivno je odveo utakmicu u zadnjih 15-ak minuta u tom smjeru. Dinamo je statistički zaslužio pobjedu, ali najrealnije bi bilo neriješeno', rekao je Črnko.

Predsjednik Gorice je dodao i kako je Zebec bio 12. igrač Dinama.

'Nažalost, ispalo je na štetu Gorice i hrvatskog nogometa jer bi Gorica u ovom trenutku bila na 33 boda zajedno s Dinamom i ova bi liga postala itekako interesantna. Da je danas Gorica pobijedila, sigurno ne bi bilo nezasluženo, ali danas je Dinamo imao 12, a ne 11 igrača na terenu i u takvim situacijama klubovi poput Gorice teško mogu parirati', zaključio je Črnko.

Na prigovor iz Gorice reagirali su iz zagrebačkog kluba.

'Jutro nakon naše pobjede, u većem dijelu medijskog prostora, vidimo histeriju i nadmetanje u tome tko će više obezvrijediti Dinamovu pobjedu, dovodeći u pitanje objektivnost pa onda i poštenje glavnog suca utakmice, jer je dvojben jedan dosuđeni – aut ?! Nismo i nećemo komentirati suđenje, niti sada niti onda kada se griješilo na našu štetu, iz jednostavnog razloga - jer vjerujemo u sustav. U uspostavljeni sustav sudačke organizacije, njenih kreatora i aktera i njenih alata. Jedan od tih alata, VAR, jučer je Dinamu poništio gol, a Gorici priznao prvi, iako je startno bilo označeno zaleđe. I sve ok, jer je to rekao sustav', poručuju iz Dinama.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Inače, ovom pričom ne bi se bavili dva dana nakon dvoboja, da Mario Zebec nije određen za suca najvećeg hrvatskog derbija, kojeg će u srijedu od 17.05 sati igrati Dinamo i Hajduk.

U neka prijašnja vremena iz splitskog bi kluba odmah odapeli otrovne strijelice prema HNS-u, ali s dolaskom Lukše Jakobušića, stigli su i pomirljiviji tonovi, pa su na informaciju o izboru suca tek obavijestili javnost. Evo njihove objave.

Određene su službene osobe za najveći derbi hrvatskog nogometa u kojem Hajduk u srijedu od 17:05 sati igra protiv Dinama na Maksimiru.

Za glavnog suca susreta određen je Mario Zebec iz Cestice, pomoćnici su mu Jerko Crnčić iz Vrbovca i Nikola Kečkiš iz Virovitice, a četvrti sudac je Igor Pajač iz Svetog Ivana Zeline.

VAR sudac je Ivan Bebek iz Rijeke, a asistent VAR suca je Robi Kezele iz Rijeke.

Posljednji susret 'bijelima' Zebec je sudio u listopadu prošle godine u domaćem ogledu protiv Šibenika, dok je dinamovcima dijelio pravdu u posljednjem prvenstvenom ogledu protiv Gorice odigranom u subotu, a u kojem su Zagrepčani slavili rezultatom 4:3.

Samo se nadamo da nakon derbija neće biti drugačijih tonova, odnosno da će Zebec opravdati povjerenje HNS-a.

  • +19
Gorica - Dinamo (17. kolo HT Prve lige) Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX