repovi nakon lude utakmice

[FOTO/VIDEO] Iz Gorice žestoko napali Dinamo i suca Zebeca i optužili ih za nepoštenu igru, a ubrzo je stigao i odgovor iz Maksimira

24.01.2021 u 13:33

Bionic
Reading

Nenad Črnko je sasuo teške optužbe na račun suca Zebeca i Dinama, a nije dugo trebalo čekati ni na odgovor iz Maksimira

Dinamo je u 17. kolu Hrvatski telekom Prve lige pobijedio Goricu u dramatičnom susretu koji je završio s 3:4 u korist zagrebačke momčadi koja je ovoga puta bila gost. U utakomici punoj preokreta Dinamo je na kraju slavio golom u zadnjim sekudnama susreta, a domaćin Gorica nije bio zadovoljan suđenjem.

  • +19
Gorica - Dinamo (17. kolo HT Prve lige) Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Sudac Zebec i njegovi pomoćnici su u 88. minuti pogreško dosudili jedan aut u korist Dinama koji je u idućoj akciji izborio jedanaesterac i došao do izjednačenja, a kasnije i do pobjede. Ovaj aut i Zebecovo suđenje su naživcirali domaćine koji su nakon utakmice sasuli paljbu po sucu i Dinamu koji su optužili za varanje.

'Najgore mi je što sam jučer pogodio sve kako će biti Rekao sam da će nam ili isključiti igrača do kraja utakmice, odnosno do 70. minute, a nakon toga će se početi kemijati. Dinamo je po statistici zasluženo pobijedio, ali imali smo utakmicu u rukama, a ond je linijska sutkinja dosudila čisti aut za nas, a sudac iz nekog svog razloga sudi aut za Dinamo iz kojeg je bio penal o kojem neću govoriti. Na kraju krajeva, došao je iz situacije koja nije regularna. Od te 70. minute svi kontakti na terenu su suđeni na stranu Dinama i onda je normalno da izgubite utakmicu', rekao je predsjednik Gorice Nenad Črnko u razgovoru za Večernji list pa dodao:

'Zebec sudi utakmice koje odlaze u krivom smjeru. Nama je već sudio nekoliko utakmica i nikada nisam bio zadovoljan. Uvijek sudi utakmice Dinama i Gorice. Definitivno je odveo utakmicu u zadnjih 15-ak minuta u tom smjeru. Dinamo je statistički zaslužio pobjedu, ali najrealnije bi bilo neriješeno', kaže Črnko.

Predsjednik Gorice je dodao i kako je Zebec bio 12. igrač Dinama.

'Nažalost, ispalo je na štetu Gorice i hrvatskog nogometa jer bi Gorica u ovom trenutku bila na 33 boda zajedno s Dinamom i ova bi liga postala itekako interesantna. Da je danas Gorica pobijedila, sigurno ne bi bilo nezasluženo, ali danas je Dinamo imao 12, a ne 11 igrača na terenu i u takvim situacijama klubovi poput Gorice teško mogu parirati', zaključio je Črnko.

Iz Dinama su se oglasili priopćenjem u kojem s gnušanjem odbacuju sve ove optužbe i žale se na loš odnos medija prema klubu nakon velike pobjede u Gorici.

'Jučer su Gorica i Dinamo odigrali utakmicu sa sedam postignutih golova, dramatičnim preokretima, s ukupno preko 30 udaraca upućenih na gol i možemo reći da dvoboj svojom dinamikom, trudom, umijećem i srčanošću igrača može sve dionike hrvatskog klupskog nogometa učiniti ponosnima i sretnima zbog pokazane razine svih elemenata koji nogomet stavljaju u vrh najpopularnijih sportova svijeta', piše u priopćenju Dinama, a iz kluba nastavljaju:

'Jutro poslije, u većem dijelu medijskog prostora, vidimo histeriju i nadmetanje u tome tko će više obezvrijediti Dinamovu pobjedu, dovodeći u pitanje objektivnost pa onda i poštenje glavnog suca utakmice, jer je dvojben jedan dosuđeni – aut ?! Nismo i nećemo komentirati suđenje, niti sada niti onda kada se griješilo na našu štetu, iz jednostavnog razloga - jer vjerujemo u sustav. U uspostavljeni sustav sudačke organizacije, njenih kreatora i aktera i njenih alata. Jedan od tih alata, VAR, jučer je Dinamu poništio gol, a Gorici priznao prvi, iako je startno bilo označeno zaleđe. I sve ok, jer je to rekao sustav', poručuju iz Dinama.

Na kraju iz hrvatskog prvaka pozivaju na razum.

'Pozivamo sve da, osobito u javnom prostoru, obuzdaju niske strasti, iracionalne reakcije i pritiske te da u prvi plan stavimo sve ono zbog čega nogomet prate milijuni ljudi – golove, borbenost, odanost svome klubu, dramatičnost rezultata', stoji u priopćenju maksimirskog kluba.