NEKA NOVA HRVATSKA

[VIDEO/FOTO] Rađa vjeruje u mlade: Mladost može biti njihova mana, ali i prednost jer su neopterećeni s nekim bivšim rezultatima

23.11.2021 u 17:17

Bionic
Reading

Predskednik Stručnog savjeta Hrvatskog košarkaškog saveza Dino Rađa uoči početka kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo za seniore koje će se 2023. godine održati u Japanu, Indoneziji i Filipinima ustvrdio je kako reprezentacija u novi ciklus ulazi jako pomlađena

'Kao što vidite, ekipu smo maksimalno pomladili. Atmosfera na treninzima je jako dobra, osjeća se dobra 'vibra'. Momci rade maksimalno pošteno i totalno su neopterećeni. Koliko god mladost i neiskustvo može biti njihova mana, toliko to može biti pretvoreno u prednost jer su neopterećeni s nekim bivšim rezultatima. Imaju samo jedan zadatak, a to je izaći s terena 'krvavih kolina', a sve drugo će im se oprostiti. Želim im puno sreće', kazao je Rađa.

Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

Hrvatska će kvalifikacije otvoriti domaćom utakmicom protiv Slovenije koja će se igrati u četvrtak 25. studenoga u KC Dražen Petrović u Zagrebu od 20.45 sati.

'Istina, ovo je jedna nova reprezentacija. Spoj mladosti i iskustva s ciljem da u posljednja dva 'prozora' koji će biti u kasnu jesen 2022. i početkom 2023. budemo najbolji mogući. Sigurno je da ćemo i sada biti dobri, jer, kao što je Dino rekao, momci rade stvarno dobro. Atmosfera je odlična, već od prvog dana okupljanja to izgleda jako dobro na treningu, ali i što se tiče zalaganja i ponašanja na terenu i van terena i siguran sam da će nas to dovesti do toga da igramo dobru košarku, neopterećeni rezultatom, a opterećeni samo s jednim - da budemo jako koncentrirani i da o svakom posjedu razmišljamo kao da je zadnji. Igrači imaju puno prostora za napredak i očekujem da iz utakmice u utakmicu budemo bolji', najavio je izbornik Veljko Mršić.

Jedan od najiskusnijih reprezentativaca za ovu akciju, u kojoj će reprezentacija još u nedjelju gostovati u Finskoj, krilo je Zadra Pavle Marčinković.

'Atmosfera je doista dobra. Da se ne zaboravi, ima nas koji smo prošli već par ciklusa, pa iako je ovo novija i pomlađena reprezentacija i dalje su naši ciljevi, postulati i principi isti. Rezultat ćemo i dalje graditi na dobroj obrani i na jakoj tranziciji naprijed i nazad. Smatram da s ovim mladim igračima itekako imamo što tražiti, oni u svojim klubovima igraju bitne uloge i puni su samopouzdanja, kazao je 32-godišnji Marčinković.

Mladi, 20-godišnji branič Cibone Lovro Gnjidić po prvi je put u sastavu seniorske reprezentacije.

'Doći u seniorsku reprezentaciju, nakon svih mlađih kategorija, je ispunjenje sna. Ekipa je super, odlično se slažemo i mislim da smo kliknuli jako dobro', izjavio je Gnjidić.