kopačkom u glavu

[VIDEO/FOTO] Pogledajte brutalan prekršaj zbog kojeg je Arturo Vidal zaradio izravni crveni karton; za ovo se ide u zatvor!

17.11.2021 u 13:12

Bionic
Reading

Nogometaši Čilea su u 14. kolu južnoameričkih kvalifikacija za plasman na SP 2022. godine ugostili Ekvador. Utakmicu je obilježio divljački prekršaj Artura Vidala u 13. minuti, a Čileanci su na kraju izgubili 2:0

Igrala se 13. minuta utakmice Čilea i Ekvadora u sklopu južnoameričkih kvalifikacija za plasman na SP 2022. godine kad je na stadionu zavladao muk. U stvari, muk je trajao od 9. minute kad su gosti poveli 1:0 i šokirali Čileance.

Taj ih je rani gol 'presjekao', jer bio je to izuzetno važan susret za domaćine kojima je pobjeda jamčila nastavak borbe za plasman u Katar, pa su od prve minute krenuli agresivno. A posebno je 'nabrijan' bio Arturo Vidal, suigrač naših Marcela Brozovića i Ivana Perišića u milanskom Interu.

I baš je Vidal u toj 13. minuti režirao i usmjerio cijelu utakmicu. Krenuo je na jedan dugi ubačaj prema šesnaestercu Ekvadora i doslovno kung-fu potezom nokautirao nesretnog stopera gostiju Felixa Torresa!

  • +7
Čile - Ekvador, kvalifikacije za SP, Arturo Vidal prekršaj, 17.11.2021. Izvor: EPA / Autor: Marcelo Hernandez / POOL

Kakav je to prekršaj bio! Kopačkom u glavu! U skoku! Složio ga je Vidal na travnjak 'kao metar drva'... Za to se ide u zatvor!

>> VIDEO BRUTALNOG PREKRŠAJA ARTURA VIDALA POGLEDAJTE OVDJE

Istina, shvatio je odmah Vidal što je učinio, primio se za glavu kad je vidio da Torres nepomično leži na terenu. Liječnička je ekipa odmah intervenirala i pomogla nokautiranom Ekvadorcu koji se nakon nekog vremena pribrao i nastavio utakmicu.

A Vidal je dobio izravni crveni karton, njegovi su Čileanci od te 13. minute igrali s igračem manje te na kraju izgubili 2:0. Katar im je sve dalje, a Vidal će zbog ovog prekršaja zasigurno dobiti još koju utakmicu kazne.