dvoboj na rujevici

[VIDEO/FOTO] Nogometašima Rijeke dan uoči derbija dolaze najdraži gosti, s jasnom porukom: Sudačka mafija ne može raditi s Rijekom kako joj se naredi...

09.02.2021 u 08:46

Bionic
Reading

Ove srijede od 18.05 sati (Arenasport 3, MAXtv) na Rujevici se igra jadranski derbi, između Rijeke i Hajduka.

Riječ je o zaostaloj utakmici 5. kola Hrvatski Telekom Prve lige, koja je bila odgođena zbog europskih obveza Rijeke.

Pogled na tablicu lako bi mogao zavarati, jer 'bijeli' i bili' su 'susjedi', ali uz ipak veliku bodovnu razliku, jer Rijeka ima čak sedam bodova više, ali i dvije utakmice manje od Hajduka.

No, nije samo to razlika u njihovom okruženju. Naime, Rijeka je u pozitivnom raspoloženju, iako je u posljednje dvije utakmice tek u sudačkim nadoknadama stizala do bod(ov)a. Prvo protiv Šibenika do remija 2:2, a potom i protiv Lokomotive do pobjede 3:2.

Hajduk je pak u negativnoj seriji, Paolo Tramezzani od zadnje četiri utakmice, u čak tri je pretrpio poraze. Osim toga, loš dojam ostavlja i nejasna priča oko preseljenja kapetana Mije Caktaša na klupu.

Naravno, sve su to unutarnji problemi, koji u derbijima ne bi trebali imati veze.

A da momčad Simona Rožmana još malo dobije krila, pobrinut će se Armada, Rijekina navijačka skupina, koja će se ovog utorka pojaviti na tribinama. I ne samo zbog derbija, već da iskaže snažnu podršku momčadi, ali i da pošalju poruku čelnicima hrvatskog nogometa dâ sudačka mafija ne može raditi s Rijekom kako joj se naredi jer su tribine prazne pa se osjećaju zaštićeno.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

SVI NA TRENING! Došlo je vrijeme da igrači opet osjete našu podršku, a zaslužili su to, pogotovo u razdoblju kada su...

Objavljuje KN Armada RijekaPonedjeljak, 8. veljače 2021.
  • +13
Lokomotiva - Rijeka (20. kolo HT Prve lige) Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX