večeras od 21 sat

[VIDEO/FOTO] Evo gdje možete gledati Dinamov okršaj s Rusima i pohod 'modrih' po još jednu osminu finala Europske lige

25.02.2021 u 08:27

Bionic
Reading

Dinamo ovog četvrtka na svom stadionu igra uzvratnu utakmicu 1/16 finala nogometne Europske lige, a u koju ulazi s prednošću 3:2 izborenu u prvoj utakmici kod ruskog Krasnodara. Mnogi bi rekli, prolaz je vrlo blizu, ali u Dinamu su svjesni da opuštanja ne smije biti

Dinamo je prošlog tjedna stigao do 3:2 pobjede u gostima kod ruskog Krasnodara, te praktički odškrinuo vrata osmine finala Uefine Europske lige. 'Modri' uzvratnu utakmicu igraju večeras od 21 sat, uz TV prijenos na Arenasportu 3 (MAXtv), te se svi nadamo i vjerujemo u uspješni završetak ove misije.

Gosti su u Zagreb stigli bez Marcusa Berga, što je dodatna olakotna okolnost, jer švedski je nogometaš u prvoj utakmici zabio gol te bio asistent sunarodnjaku Claessonu, što potvrđuje klasu ovog švedskog reprezentativca.

No, pomalo je čudno da u srijedu apsolutno nitko iz ruske ekspedicije, što klupske, što novinarske, nije spominjao njegov izostanak.

Međutim, bez obzira na sve, Zoran Mamić i njegovi igrači svjesni su da opuštanja ne smije biti, jer Krasnodar te se tek budi iz 'zimskog sna', s obzirom na to da im je prošlotjedna utakmica bila i prva službena nakon zimskih priprema. I jasno je da će se iz utakmice u utakmicu 'dizati'. No, valjda ipak neće toliko da nadmaše Ademija, Livakovića, Oršića, Petkovića i društvo.

Izvor: Wochit / Autor: tportal / Arenasport

Moramo biti bolji nego u prvoj utakmici ako želimo proći. Dobro smo se odmorili i trenirali. Vjerujem da ćemo biti pravi. Na početku sezone je bilo teže igrati europske utakmice jer je bilo i nekih koje smo morali proći zato jer je sramota ako ne prođemo. Sada su došle utakmice koje je lakše igrati, ali mislim da nismo ispunili još neka naša očekivanja', rekao je Arijan Ademi u najavi utakmice.

I trener Zoran Mamić složio se s izjavom kapetana.

'Ne trebamo posebno pričati o motivaciji niti za nju treba posebna priprema. Svi su svjesni važnosti i atraktivnosti natjecanja. Moglo se nakon prve utakmice očekivati da će biti 'lako ćemo', ali odmah smo svi biti svjesni da smo tek na pola posla i odmah smo se okrenuli drugoj utakmici. Što se nas u momčadi tiče, svi smo svjesni težine i svega što nas čeka sutra. Ova momčad može još puno više', rekao je Mamić.

Dinamo će, u slučaju prolaska u osminu finala, a u što ne sumnjamo, postati i prvi hrvatski klub koji je izbacio neku rusku momčad. U dosadašnjih sedam okršaja slavili su Rusi koji su dva puta izbacili Varteks i Hajduk, a po jednom Dinamo, Kamen Ingrad i Slaven Belupo. Prvi hrvatski klub koji je gostovao u Rusiji, tadašnjem SSSR-u bio je Hajduk u rujnu 1984. u 1. kolu Kupa pobjednika kupova.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +16
FC Krasnodar - NK Dinamo, Europska liga, 18.2.2021. Izvor: Profimedia / Autor: Vitaly Timkiv / Sputnik / Profimedia