villarreal slavio 2:1

[VIDEO/FOTO] Dinamo ipak ostao bez senzacije i polufinala Europske lige, no nakon ovakve partije u Villarrealu nema se čega sramiti

15.04.2021 u 22:53

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama ipak nisu uspjeli do još jedne senzacije. Villarreal je u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Europske lige upisao pobjedu 2:1, odnosno potvrdio uspjeh iz zagrebačkog okršaja u kojem je slavio 1:0. No, iako je ispao, Dinamo nema razloga za tugu, jer iza sebe ima sjajnu europsku sezonu, a i u Španjolskoj se predstavio kao ozbiljna momčad

Iako je Dinamo u Španjolsku stigao s negativnim rezultatom (0:1), bez Marija Gavranovića, uz nedovoljno oporavljenog Brunu Petkovića te rekonvalescenta, kapetana Arijana Ademija, igrače Damira Krznara nije napustio optimizam. Posebno ne trenera, koji je od prve minute preuzeo veliki rizik, gurnuvši u igru Brunu Petkovića, iako je prethodnih dana spominjao kako bi stasiti napadač mogao dobiti tek zadnjih 30-tak minuta.

Ali za čudo Krznaru je trebao napadač koji je pokazao da zna igrati protiv ovakvih suparnika, a s njegovim ulaskom na klupi je ostao Atiemwen.

S jednom promjenom u odnosu na zagrebačku utakmicu krenuo je i Villarreal, Baccu je zamijenio Alcacer.

No, koliko su 'modri' bili puni samopouzdanja, toliko su i domaćini bili odlučni što prije utakmicu odvesti u željenom smjeru i zaigrali su puno konkretnije nego tjedan ranije u Zagrebu.

Pleli su mrežu oko Dinamove obrane, ali bez konkretnijih opasnosti po Livakovića, a prvi udarac prema golu uputio je – Dinamo. U jednom od rijetkih izleta na polovinu Villarreala, Oršić je pokušao matirati Rullija, ali njegov je udarac bio preslab.

Domaćini su nastavili u svojem stilu, s dugim posjedom lopte i brzim dodavanjima, a nakon jedne takve akcije Chukwueze je pogodio vratnicu. Dogodilo se to u 25. minuti dvoboja.

Villarreal - Dinamo (vratnica, 24. minuta, Chukuweze) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +37
Villarreal - Dinamo, četvrtfinale Europske lige, 2020/21. Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Naravno, kako je vrijeme odmicalo, tako se i Dinamo oslobađao pritiska pa smo u drugom dijelu prvog poluvremena vidjeli i puno suvisliju igru hrvatskog prvaka. Bilo je perioda po pola minute, minutu, da su 'modri' imali loptu u svojim nogama, a to je igra koju Emeryjeva momčad nikako ne voli.

A kao plod takve igre stigla je prilika za Oršića, nakon Petkovićeve minijature na desnoj strani. Ipak, junak pobjede nad Tottehamom ovog puta nije dobro zahvatio loptu.

Međutim, kad smo se već ponadali da će igrači Villarreala početi gubiti živce, u 36. minuti sijevnula je brza kontra, nakon koje su domaćini poveli. U prvi tren, nizozemski sudac Danny Makkelie označio je zaleđe, ali nakon provjere u VAR sobi, odluka je promijenjena, i priznat je pogodak Alacera.

Villarreal - Dinamo 1:0 (Paco Alcacer, 35) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

Nažalost, sve to prilično je poremetilo koncentraciju Dinamovih igrača, pa je u 43. minuti Gerard Moreno uspio povećati vodstvo domaćih na 2:0. A mogli su pri ubačaju u 16-erac 'modri' i puno bolje reagirati.

Villarreal - Dinamo 2:0 (Gerard Moreno, 43) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

S takvim rezultatskim zaostatkom Dinamo je u drugom poluvremenu morao zaigrati još otvorenije. A kako se igrači Villarreala vole nadigravati, ostavili su gostima prostora, pa smo u 47. minuti vidjeli dobar ulazak Oršića u 16-erac domaćina. No, nije imao kome dodati. Dinamo je u 49. minuti imao puno bolju prigodu.

Majer je bio na rubu kaznenog prostora, ali umjesto da puca prema golu, nesebično je poslao loptu prema Petkoviću, no domaća je obrana bila na mjestu. Sve to kao da nije bilo dovoljno upozorenje domaćinima, pa su u 52. minuti skoro morali po loptu u mrežu. Oršić je baš kao i protiv Tottenhama, ušao s lijeve strane prema sredini, te poslao loptu prema suprotnoj stativi, ali ona je prošla tek koji centimetar od gola.

Ipak, kao što je i Ante Budimir rekao u najavi utakmice, Villarreal uvijek igra isto, pa se zbog ovih prilika Dinama nisu previše uznemirili, te su u 59. minuti odigrali još jednu lijepu, preciznu i brzu akciju, nakon koje je Chukwueze pucao s nekih desetak metara, no Lauritsen je spriječio potpuni potop.

A koliko je ovaj Dinamo karakterna momčad vidjeli smo koju minutu kasnije, jer unatoč velikom zaostatku, nije se predavao.

Joško Gvardiol odigrao je dupli pas s Petkovićem, prošao dobrih 50 metara, dodao do Oršića, ali on definitivno nije imao sreće ovog četvrtka. Opet je promašio za koji centimetar. Igralo se otvoreno s obje strane, što je najviše zadovoljstva donijelo neutralnim promatračima, ali i lovcima na pojačanja, jer u 65. minuti mogli su vidjeti čime raspolaže Dominik Livaković. A raspolaže i sjajnim refleksom, kojim je zaustavio udarac Gerarda Morena.

A što su tek vidjeli u 74. minuti! Prekrasnu akciju koju je pokrenuo Ademi, nastavio Oršić, pa vrhunski, petom nastavio Petković, da bi Oršić ovog puta napokon pogodio mrežu za smanjenje Dinamova zaostatka na 1:2.

Villarreal - Dinamo 2:1 (Mislav Oršić, 74) Izvor: tportal.hr / Autor: arensport/tportal

Bio je to signal treneru Krznaru da u igru pošalje još jednog napadača, Atiemwena, umjesto Ivanušeca.

Villarreal je zaprijetio u 81. minuti preko Chukwuezea, ali Livaković je još jednom izašao kao pobjednik iz tog dvoboja, te ostavio Dinamo 'na životu'. Istina, vremena je bilo sve manje, ali kako je Krznar uoči utakmice rekao, on se nada do zadnjeg sučevog zvižduka. Zato je još pojačao ofenzivni dio, uveo je Mišića i Perića umjesto Ademija i Theophilea.

Sav taj rizik donio je Dinamu još jednu veliku prigodu. Petković je izborio slobodni udarac na samom rubu kaznenog prostora, ali nažalost, Oršićev je udarac prohujao iznad vratnice.

Do kraja se rezultat više nije mijenjao, što je značilo veselje domaćih igrača i slavlje nakon pobjede 2:1.

Villarreal će u polufinalu igrati protiv londonskog Arsenala, koji je u Pragu dotukao Slaviju 4:0 (op.a. prva je utakmica završila 1:1).