budimir za tportal

Dalićev džoker oduševljen nakon gola i pobjede protiv Villarreala; otkrio je recept kako Dinamo može do novog čuda, ali i upozorio kakvu mu zamku sprema njihov trener

12.04.2021 u 09:09

Bionic
Reading

Pred nogometašima zagrebačkog Dinama težak je posao u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Europske lige (četvrtak, 21 sat, Arenasport, MAXtv), jer igrači Damira Krznara gostuju kod Villarreala i trebaju nadoknaditi poraz 0:1 iz Maksimira. No, da se može i protiv Emeryjeve momčadi, dokazali su to u nedjelju Ante Budimir i njegovi suigrači iz redova Osasune, koji su pobijedili 2:1

Nogometaši Osasune uspjeli su u nedjelju pobijediti Villarreal na njegovu stadionu 2:1. A rezultat je to kojim bi Dinamo preskočio 'žutu podmornicu' i ušao u polufinale Europske lige.

Naravno, pred Dinamom je izuzetno težak posao, ali da se može, potvrdio je to i Ante Budimir, junak kluba iz Pamplone, koji je zabio pobjednički gol u 74. minuti. Bio mu je to sedmi prvenstveni, ove sezone, a koji je Osasuni donio tri izuzetno važna boda, u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa.

'Presretan sam, zabio sam prvi gol iz kornera u ovoj sezoni. Bio je odličan centaršut, a ja sam se prilično dobro odrazio i mislim da mogu reći, da je gol lijep. A što je još važnije, donio nam je sva tri boda', javio se za tportal Ante Budimir.

Vidjeli smo da je Villarreala u ovu utakmicu ušao s dosta promjena, odnosno bez glavnih igrača. Znači li to da Emery sve snage čuva za Dinamo, ili je podcijenio Osasunu?

'Stvar je u tome da Villarreala ima dosta široku klupu i veliki fond igrača. Svi su to odlični igrači. Ali prije svega, i oni su samo ljudi. Tako da se i kod njih osjeti(o= umor. Četiri, pet igrača koji inače počinju, sada su ostali na klupi. I odmah su, na 0:0, na početku drugog dijela ušla njih trojica. S time da moram reći da su imali u prvom dijelu jednu rubnu situaciju iz koje su mogli i povesti, ali sudac je ipak donio ispravnu odluku i nije dosudio penal. Znam da im je ta utakmica protiv Dinama izuzetno važna, ali važna im je i borba za mjesto koje vodi u Europu, tako da opuštanja nije bilo. Mi smo uspjeli iskoristiti činjenicu da su u dvoboj ušli bez tih najboljih'.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Dinamu ste definitivno pokazali da se može?

'Naravno da se može. Ali Villarreal je igrao svoju klasičnu igru. Tko god da je ušao s klupe, sve je to isto. Traže kontrolu lopte, posjed, razigravaju, puno trče i kroz pas-igru žele doći do prilika. Tako je bilo i sada. Bili smo u srednjem boku, bili smo koncentrirani da ostanemo kompaktni, da im ostavimo što manje prostora. Nisu imali 100-postotne šanse, bili su opasni, ali izdržali smo. Zabili smo za 1:0, a i nakon što su izjednačili, nismo se prepali'.

Dinamu bi takva situacija mogla ipak otežavati, jer 'modri' moraju loviti minus od tog jednog gola?

'To će u Dinamu trebati donijeti odluku. Ovo je drugačiji format, dolaze s tim golom zaostatka, moraju zabiti gol, nemaju druge. Međutim, opet se tu može biti kompaktan, pa se u drugom poluvremenu ide u rizik. No, ja u to ne želim uopće ulaziti kako će se njegov trener odlučiti igrati. Problem je taj što Villarreal nema problem s otvorenijim pristupom, oni te zovu, oni se žele nadmetati, žele da otvoriš prostor iza svojih leđa. Ono što je važno, oni nisu prljava ekipa, puštaju te da igraš, ali nije im se lako nametnuti. Ima se prostora za igrati između linije, može se napraviti višak. Oni vole da ih se napadne, pa da ti iza leđa naprave nered'.

  • +7
Villarreal - Osasuna, Primera, 2020/21. Izvor: Profimedia / Autor: Pressinphoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Možda vas nazovu iz Dinama za kakav savjet?

'Ha, ha, ha.. Slobodno. Ali siguran sam da u Dinamu znaju sve. No, Orša (op.a. Mislav Oršić) i ja smo se dogovorili da će ih Dinamo u četvrtak malo izmučiti, potom da ćemo ih mi dobiti, a onda Dinamu u uzvratu da će ga 'dovršiti'. Zasad ide sve po planu. Nadam se da će tako i nastaviti, pa da će Dinamo izbaciti Villarreal'.

Za Dinamo, ako se Petković posve oporavio, to može biti ekstra pojačanje?

'Naravno, a ja se nadam da će Petko (op.a. Petković) biti spreman jer s njim je Dinamo ipak puno opasnija momčad. On donosi Dinamovoj igri puno više, a samim time 'modri' s njime imaju i puno više izgleda'.

Jesu li možda u Španjolskoj sada još oprezniji što se tiče Dinama?

'Iskreno, nisam previše pratio što se piše, ali imam suigrača iz Mallorce, koji je trenutno u Villarrealu, i on mi je rekao da im je ova utakmica od izuzetnog značenja. Žele otići do kraja. A i siguran sam da su, posebice nakon prvog poluvremena, kada su vidjeli što Dinamo može, još ozbiljnije pristupili hrvatskom prvaku. I za Dinamo najvažnije, ovo je potpuno otvorena situacija. zabiju li 'modri' evo problema za domaćine. Dakle, samo trebaju biti mudri', zaključio je Budimir.

  • +34
Dinamo - Villarreal, četvrtfinale Europske lige, 2020/21. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL