srušili su sve rekorde

[VIDEO/FOTO] Dinamo i Rijeka dogovorili spektakularan posao; ovo je najveći transfer u povijesti HT Prve lige, u igri su milijuni eura...

21.01.2021 u 15:30

Bionic
Reading

Dugo su trajali pregovori Rijeke i Dinama, u jednom se trenutku činilo kako od ovog povijesnog posla neće biti ništa, no sada je stigla i službena potvrda. Dogovoren je najveći transfer u povijesti Hrvatski Telekom Prve lige i domaćeg nogometa uopće

Prije samo dva dana, u utorak 19. siječnja, Rijeka je na Maksimiru u odgođenom susretu 6. kola Hrvatski Telekom Prve lige svladala Dinamo 2:0. Važnu ulogu u ovoj velikoj pobjedi imali su Ivan Nevistić (22) i Daniel Štefulj (21), standardni prvotimci Rijeke koji će - sada je to i službeno potvrđeno - od sljedeće sezone nositi dres Dinama!

Dugo su trajali pregovori, u jednom se trenutku činilo kako od cijelog posla neće biti ništa, ali sad je stigla potvrda. Rijeka i Dinamo dogovorili su najveći posao u povijesti Hrvatski Telekom Prve lige!

'Moguće je da već danas potpišu za Dinamo jer sad već finaliziramo uvjete', potvrdio je gazda Rijeke Damir Mišković u razgovoru za Sportske novosti i otkrio neke detalje dogovora:

'Naravno, Nevistić i Štefulj će ostati kod nas do ljeta. Iz Maksimira će put Rujevice mladi bek Roko Jurišić, te na ljeto još dva igrača, vidjet ćemo koja...'

  • +21
Dinamo - Rijeka (6. kolo HT Prve lige) Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Podsjetimo, Rijeka ove sezone ima dva Dinamova igrača na posudbi - Sandro Kulenović (21) i Luka Menalo (24) sjajno su se snašli na Rujevici, no pitanje je hoće li ih se 'modri' samo tako odreći. Malo je vjerojatno da će obojica ostati na kraju sezone, no u pitanju je veliki transfer i do ljeta je praktički sve moguće.

Ogroman je ovo posao, najveći transfer koji je odrađen u povijesti Hrvatski Telekom Prve lige! Prema za sada još neslužbenim informacijama, Dinamo će Rijeci za Nevistića i Štefulja platiti oko četiri milijuna eura, a uz to će na Rujevicu poslati - uz Jurišića - još dva igrača! Ukupan bi posao tako premašio cifru od šest milijuna eura!

Najveći pojedinačni transfer u HT Prvoj ligi odradio je Dinamo još 2015. godine kad je Marko Rog iz Splita stigao na Maksimir za pet milijuna eura. Iza njega su još dva Dinamova transfera - onaj Luke Ivanušeca iz Lokomotive (tri milijuna eura) te Iyayija Atiemwena iz Gorice (2,6 milijuna eura).

Ovo je jasan znak kako će na Maksimiru u ljetnom prijelaznom roku biti velikih promjena. Golman Dominik Livaković teško da će ostati, ponuda za njega ne nedostaje, a cijena će mu nakon Eura još i dodatno porasti. Nevistić stiže kao zamjena, dok će Štefulj na duže vrijeme biti rješenje na lijevom beku.

Uz to, Dinamo je zgotovio kupovinu napadača. Već smo ranije pisali kako 'modri' već neko vrijeme prate Nigela Robertha (22), a sada je posao s bugarskim Levskim i dogovoren. Bugari su na pripremama u Umagu, a prođe li Robertha liječničke preglede, neće se ni vraćati u Sofiju...

>> Dinamo je u Bugarskoj pronašao zamjenu za Brunu Petkovića, ali posao mu neočekivano kvare Partizan i Crvena zvezda

Tamnoputi napadač koji igra za reprezentaciju Curacaa nogometno je odrastao u Nizozemskoj (Feyenoord), a afirmaciju je potražio u Levskom. Dinamo će za njega platiti 950.000 eura, a Robertha bi trebao u vrhu napada 'modrih' zamijeniti Brunu Petkovića koji bi - kao i Livaković - u ljetnom prijelaznom roku trebao napustiti Maksimir. I njemu bi cijenu dodatno mogao povisiti nastup na EP-u. U Dinamu na to svakako računaju...

Hrvatska 1. liga
Istra 1961Gorica1:1
Dinamo ZagrebRijeka0:2
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb15103233
2.Osijek16103333
3.Gorica1593330
4.Rijeka1272323
5.Hajduk1452717
6.Slaven Belupo1545617
7.Šibenik1441913
8.Lokomotiva1426612
9.Varaždin16331012
10.Istra 19611324710
Sljedeće utakmice
22.1.LokomotivaOsijek
22.1.ŠibenikHajduk
23.1.VaraždinRijeka
23.1.GoricaDinamo Zagreb
24.1.Istra 1961Slaven Belupo