PRIJATELJSKI 'OBRAČUN' U ROVINJU

[FOTO] Grubi Mađari cijelu su utakmicu tukli 'modre', a onda im je Bruno Petković napokon odlučio 'pokazati zube'...

14.01.2021 u 20:30

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama su u jedinoj utakmici na pripremama u Rovinju svladali mađarski MOL Fehervar 2:1. No, bila je to sve samo ne prijateljska utakmica, puna grubih i nepotrebnih prekršaja s mađarske strane. U nekoliko je situacija opasno 'zaiskrilo', a na poluvremenu su Mađari krenuli i u fizički obračun s 'modrima'

Mađari su zaigrali suviše agresivno i žustro, s nepotrebno pogibeljnim startovima na rubu ozljeda, što je posebno neobično za utakmicu pripremnog, prijateljskog karaktera. Štoviše, njihov je lijevi stoper, Attila Fiola, devet minuta prije kraja morao napustiti teren zbog - crvenog kartona.

Momčad Fehervara povela je u 13. minuti kad je napadač Budu Zivzivadze pucao s oko 15 metara s lijeve strane, lopta je pritom okrznula Kevina Theophilea i u luku odsjela u mreži.

Sedam minuta kasnije Izet Hajrović je zavrnuo s desna na drugu vratnicu, Mislav Oršić pucao, a sudac procijenio da je lopta pritom udarila mađarskoga braniča Adriana Rusa u ruku. Loptu je na bijelu točku namjestio sam Oršić i zabio za izjednačenje.

Bio je to poprilično buran dvoboj s puno provokacija i nepotrebne grubosti, pa je tako Joško Gvardiol već u 19. minuti napustio travnjak nakon što je pretrpio nekoliko pregrubih nasrtaja suparničkih napadača.

Vatreno je bilo i na poluvremenu kad je došlo do verbalnog sukoba mađarskih nogometaša koji su nešto dobacivali sucu Marinu Vidulinu, nastavilo se verbalnim obračunom s igračima Dinama, sve je 'mirisalo' i na to da će doći do tučnjave... Srećom, cijela se situacija vrlo brzo smirila.

Da bi se sve završilo dobro za 'modre' pobrinuo se Bruno Petković koji je u 78. minuti iz slobodnjaka s nekih dvadesetak metara s lijeve strane sjajno zabio za 2:1 i konačnu pobjedu.

  • +7
NK Dinamo - MOL Fehervar, pripremna utakmica, 14.1.2021. Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Koliko je utakmica bila 'na rubu', najbolje će reći samo trener Dinama Zoran Mamić.

'Sretan sam što smo utakmicu završili bez ozljeda', istaknuo je Zoran Mamić nakon utakmice te dodao:

'Jedino Joško Gvardiol ima manjih problema, još je prije dva dana na treningu uganuo gležanj, na ovoj je utakmici to ponovno osjetio pa nismo htjeli previše riskirati i zato je rano izašao. Bila je to vrlo gruba, teška utakmica, ne bi se reklo prijateljska. Što se tiče same igre, mogu reći da je obrambeni dio ovom prilikom bio nešto bolji nego vezni rad i napad, ali sve je to razumljivo, momčad je deset dana jako naporno trenirala, noge su još uvijek teške, nedostaje svježine, ali imamo nekoliko dana vremena do prve utakmice i siguran sam da ćemo biti dobri.'

Proljetna polusezona počet će već 19. siječnja kad je na maksimirskom travnjaku na rasporedu ranije odgođena prvenstvena utakmica protiv Rijeke.

'Znamo da je Rijeka jako dobra, agresivna, čvrsta i organizirana momčad koja može biti vrlo opasna. Ali, mi se moramo usredotočiti na nas da budemo na onakvoj razini na kakvoj smo trenirali ovih dana i na kakvoj smo završili prvi dio sezone. U tom slučaju neće biti problema', kazao je Mamić i osvrnuo se na odrađene pripreme u Rovinju:

'Zadovoljan sam je jer je sve prošle bez gotovo ikakvih ozljeda, odradili smo ono što smo planirali pa čak i više od toga. Svi su igrači pokazali želju, htijenje i energiju i to je ono najvažnije.'