bespoštedna borba

Dinamo je u Bugarskoj pronašao zamjenu za Brunu Petkovića, ali posao mu neočekivano kvare Partizan i Crvena zvezda

05.01.2021 u 11:36

Bionic
Reading

Na Maksimiru već neko vrijeme intenzivno rade na dovođenju napadača koji bi trebao biti dugoročno rješenje u trenutku kad Dinamo napusti Bruno Petković. Zoran Mamić ponadao se kako će za malo novca uspjeti kupiti tamnoputog Nigela Robertha (22) koji trenutno igra za Levski iz Sofije, no pojavili su se neočekivani problemi

Bugarski mediji objavili su kako je Dinamo još ranije Levskom za Nigela Roberthu (22) poslao ponudu od 500.000 eura, činilo se kako je posao praktički pred realizacijom, no sada se situacija poprilično zakomplicirala.

Ovaj je napadač rođen u Nizozemskoj, ali je podrijetlom s Curacaa. Prošao je sve mlađe uzraste u nizozemskoj reprezentaciji te se na kraju odlučio igrati za Curacao, a igrao je za Feyenoord i Cambuur iz kojeg je u ljeto 2019. godine i stigao u redove bugarskog prvoligaša Levskog iz Sofije.

Za Cambuur je Robertha u drugoj nizozemskoj ligi odigrao 53 utakmice, zabio je 16 golova uz osam asistencija. Prošle je sezone za Levski u 24 utakmice zabio 11 golova uz dvije asistencije, a ove se još 'traži' - samo dva gola i tri asistencije u prvih 11 utakmica...

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

I tako je Zoran Mamić 'namirisao' priliku i krenuo u akciju jer u vrhu napada mora pronaći zamjenu za Brunu Petkovića koji će sljedećeg ljeta gotovo sigurno napustiti Dinamo. Nigel Robertha praktički je bio 'zakaparen', a onda se pojavio veliki problem. I to ne jedan, već dva!

  • +16
NK Dinamo - CSKA Moskva, UEFA Europska liga, 10.12.2020. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Naime, za tamnoputog su napadača zainteresirani i srpski nogometni velikani Partizan i Crvena zvezda! I učinit će sve kako bi ga preoteli Dinamu pa 'modre' sada - ako ga baš toliko žele - čeka bespoštedna borba. A i cijena više neće biti ista jer prema Transfermarktu Nigel Robertha trenutno vrijedi 1,3 milijuna eura, a licitacija Dinama, Zvezde i Partizana mogla bi mu samo podići cijenu.

'Roberthu želi dovesti Dinamo', potvrdio je trener Levskog, srpski strateg Slaviša Stojanović koji su klubu iz Sofije ima i funkciju sportskog direktora te napomenuo:

'Ali, nedavno se pojavila mogućnost njegovog odlaska u Partizan. Ako se pojavi interes Zvezde, siguran sam da će me kontaktirati iz mog bivšeg kluba', kazao je Stojanović koji je u sezoni 2013./'14. bio trener Crvene zvezde.