RIJEČ TRENERA

[VIDEO/FOTO] Dambrauskas rekao Livaji da mora zabiti ako misli na vjenčanje, a Tadićeva izjava hajdukovcima neće najbolje leći

29.04.2022 u 21:42

Bionic
Reading

Utakmica 33. kola HT Prve lige između Hajduka i Hrvatskog dragovoljca nije plijenila ljepotom, ali bila je zanimljiva i uzbudljiva.

Rano vodstvo Hajduka nakon poništenog gola Marka Livaje, pa izjednačenje, rješavanje pitanja pobjednika u samoj završnici, nekoliko spornih trenutaka... Šlag na tortu su izjave trenera Hajduk Valdasa Dambrauskasa i Dragovoljca Dragana Tadića.

"Ovo je bila klasična priča kada igrate protiv lošije momčadi. Kreneš dobro, zabiješ, stvoriš prilike koje neiskoristiš i onda očekuješ da će do kraja utakmice sve biti ples i pjesma. A protivnik počne parirati i igrati i na kraju i izjednači. Bili smo limitirani izborom igrača, ali to nikako nije isprika. Moramo biti zadovoljni pobjedom i s nekoliko lijepih prilika. Nedostajao nam je taj drugi gol za samopouzdanje. Mentalni umor je uistinu velik. Tri kola su do kraja, a mi još uvijek imamo šansu, Nada je tu, mala, ali postoji i moramo se boriti', rekao je Dambrauskas i pa se osvrnuo na Marka Livaju i njegov pobjednički gol:

'Rekao sam mu prije utakmice da ne smije na vjenčanje ako ne zabije gol.'

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/Arenasport

Na kraju je prokomentirao mlade igrače u redovima Bijelih: 'Dobro znamo što Rokas Pukštas pokazuje na treninzima. Šteta je da nije zabio. Roko Brajković je još mlađi od njega. Ovo je obojici debi i vjerujem u njih, pred njima je lijepa budućnost'.

  • +16
Hajduk - Hrvatski dragovoljac, 29.04.2022. Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Trener Hrvatskog dragovoljca je bio kraći, ali vrlo konkretan, a jedan dio njegove izjave neće se svidjeti vojsci Hajdukovih navijača:

'Na Poljudu je uvijek teško igrati, čak i kada igrate s Hajdukom koji je pao na psihičkoj razini nakon rezultata u Koprivnici. Svojim sam igračima rekao da je privilegija igrati na Poljudu. Već se događalo da naši igrači koji su prilično neiskusni ne nalaze prava rješenja. Po borbenosti smo zaslužili bod iako je Hajduk zasluženo slavio', rekao je Tadić a potom prognozirao pobjednika Kupa u kojem će zaigrati Hajduk i Rijeka.

'Bit će pun stadion i teška utakmica. Ja sam podigao pehar na Poljudu i to mi je jedan od najdražih trenutaka u karijeri. To je praznik nogometa. Želim da u finalu igrači budu glavni akteri i da Kup osvoji Rijeka.'

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport
Standings provided by SofaScore LiveScore

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.