var pomogao 'bilima'

[VIDEO] Drama na Poljudu; Hajduk s igračem više u sudačkoj nadoknadi jedva stigao do pobjede protiv Intera

05.06.2020 u 22:41

Bionic
Reading

Prvoj utakmici nastavka Hrvatski Telekom Prve lige nakon gotovo tromjesečne stanke uzrokovane pandemijom koronavirusa Hajduk je na praznom Poljudu svladao Inter iz Zaprešića 2:1

Kakvu su utakmicu odigrali Hajduk i Inter! Na praznom Poljudu je 'frcalo' na sve strane, gosti iz Zaprešića bore se za ostanak, a Hajduk ambiciozno lovi Ligu prvaka. No, za domaće baš i nije sjajno krenulo. Inter se pokazao kao sjajno organizirana momčad koja je u Split stigla - ne izgubiti.

U prvih pola sata i nije bilo većih uzbuđenja, tek pokoja poluprilika s obje strane terena, a onda je 'sijevnuo' Ivan Mamut.

Gosti iz Zaprešića poveli su u 37. minuti sjajnim golom Mamuta iz slobodnog udarca s tridesetak metara iskosa s desne strane, ali i nevjerojatne pogreške Hajdukovog golmana Josipa Posavca kojemu je lopta prošla 'kroz ruke i trbuh'. Istina, nezgodno je ta lopta odskočila, ali reakcija Posavca je doslovno na razini niželigaških amaterskih utakmica. Ma, i tamo golmani bolje reagiraju...

Hajduk je nakon toga krenuo po izjednačenje, ali 'bilima' baš i nije išlo. Inter se sjajno branio i prijetio iz kontranapada. Do odlaska na odmor Inter je umalo povisio na 2:0. I ponovno je Mamut bio u akciji. U 42. minuti našao se s loptom na samo desetak metara udaljen od linije centra kad je uočio da Posavec nije na svojoj gol-liniji. Pokušao ga je lobati, udaljenost je bila sigurno 60 metara, dobro je pucao, ali u posljednji tren je golman Hajduka uspio prebaciti loptu preko gola.

Na početku drugog poluvremena Igor Tudor je reagirao s dvije izmjene. U svlačionici su ostali Jurić i Blagaić, a na teren je poslao Jradija i Eduoka. Hajduk je odmah 'živnuo' i postao konkretniji i opasniji pred golom sjajnog Matkovića.

Nevjerojatan promašaj vidjeli smo u 47. minuti kada je Eduok odlično pronašao Jaira koji s tri metra ne uspijeva zabiti gol. Lopta odlazi visoko preko gola.

Ključni trenutak utakmice dogodio se u 55. minuti - nakon ubačaja Dolčeka, Juranović povratnom loptom pronalazi Jradija, ali njegov udarac s deset metara na gol liniji rukom blokira Soldo. Nakon intervencije VAR-a sudac Lovrić je pogledao snimku situacije te dosudio penal za Hajduk i isključio igrača Intera. Pri tome je uz pomoć VAR tehnologije ipak utvrđeno da je Juranović prije korner linije uspio doći do lopte.

Cijela je provjera trajala više od pet minuta, a potom je Caktaš krenuo izvesti dosuđeni penal. No, sjajni Matković na golu Intera ga je 'pročitao' i obranio taj udarac!

Na žalost po Inter, drami tu nije bio kraj. Suci odlučili ponoviti taj penal za Hajduk nakon što linijski je sudac Pataki signalizirao glavnom sucu Lovriću da se golman gostiju prerano pomaknuo za korak sa svoje linije pa se jedanaesterac morao ponoviti. Uslijedili su burni prosvjedi gostiju, no morali su se pomiriti s tom odlukom, a kapetan domaćih Caktaš je iz ponovljenog pokušaja u 60. minuti ipak uspio zabiti i poravnati na 1:1. Kapetanu Hajduka to je bio 12. prvenstveni gol u aktualnoj sezoni.

No, ostalo je previše otvorenih pitanja nakon toliko VAR provjera i ne baš uvjerljivih sudačkih odluka.

  • +15
NK Hajduk - NK Inter Zaprešić; HT Prva liga; 27. kolo, 5.6.2020. Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nakon izjednačenja Hajduk je s igračem više nastavio pritiskati gostujuću momčad. Nekoliko puta glavom su pokušavali Eduok i Jairo, ali bez preciznosti. U 77. minuti zamalo je rašlje pogodio Vušković.

Jairo je bio u dobroj prilici da u 90. minuti nakon ubačaja Vuškovića pošalje loptu u mrežu nakon lošeg istrčavanja Matkovića, no ni ovaj put nije dobro glavom zahvatio loptu.

U šestoj minuti sudačke nadoknade nakon ubačaja iz kornera Caktaša najviši u skoku bio je Dimitrov, ali stativa spašava goste.

Samo minutu kasnije s desne strane je ubacio Brnić, a Dimitrov ovaj put loptu šalje u mrežu Intera. Bio je to njegov prvijenac u dresu Hajduka. I ovaj put je VAR sugerirao pregled situacije, ali glavni sudac Lovrić nije smatrao da je Ismajli prije pogotka načinio prekršaj nad Mlinarom.

Drami na praznom Poljudu tu nije bio kraj jer Inter je u 12. minuti sudačke nadoknade mogao doći do izjednačenja, ali u posljednji trenutak ispred Mamuta loptu u korner izbacuje Vušković.

Nogomet se vraća na MAXtv! Napokon opet možemo uživati u nogometu s domaćih terena uz Arenasport kanale. Sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.

HT Prvu ligu možete gledati i u dresu omiljenog kluba koji vam poklanja Hrvatski Telekom, a kako do dresa možete pročitati OVDJE.

Najvažnije da se nogomet vraća iako bez gledatelja na stadionima no zato su tu televizijski ekrani. Podsjećamo, sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Hrvatska 1. liga

Hajduk-Inter Zaprešić20:00
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb26212365
2.Rijeka26145747
3.Lokomotiva26144846
4.Hajduk26136745
5.Osijek26119642
6.Gorica2698935
7.Slaven Belupo26751426
8.Istra 196126471519
9.Inter Zaprešić26381517
10.Varaždin26381517

Sljedeće utakmice

6.6.Slaven Belupo-Gorica
6.6.Varaždin-Dinamo Zagreb
7.6.Istra 1961-Rijeka
7.6.Lokomotiva-Osijek
11.6.Inter Zaprešić-Gorica