evo gdje možete gledati...

[VIDEO] Dinamo bez prava na kiks kod Istre 1961; ovog proljeća sa zadovoljstvom čekamo i oglede Šibenika i Varaždina

07.02.2021 u 10:11

Bionic
Reading

Ove nedjelje na rasporedu su još dvije utakmice 20. kola HT Prve lige. Od 15 sati na Šubićevcu igraju Šibenik i Varaždin, dok u 17.05 sati u Puli Istra 1961 dočekuje Dinamo. Obje utakmice možete gledati na programu Arenasporta 3 (MAXtv)

Hrvatsko nogometno prvenstvo već godinama nije bilo ovako zanimljivo, neizvjesno, i što je još važnije, s utakmicama koje pobuđuju zanimanje. Pa bile to i ove, poput ogleda Šibenika i Varaždina.

U proljetnom nastavku sezone, Šibenik je pokazao puno. Doživio je poraz od Hajduka, iako možda i nije zaslužio. Potom je svladao Lokomotivu, pa Dinamo u gostima, a u prošlom kolu, na konopcima je imao i Rijeku.

Ove nedjelje na Šubićevac dolazi Varaždin, klub iz donjeg dijela tablice, ali koji igra jednako dopadljiv nogomet.

'Igramo dobro u kontinuitetu, to treba naglasiti. Uzeli smo dosta bodova zadnje četiri utakmice, letvicu smo podigli visoko i sad nam slijede dvije utakmice kući gdje svi očekuju da ćemo dobiti. Moram naglasiti da nema lakih protivnika, svaka utakmica je zahtjevna, teška. Izuzetno respektiramo Varaždin koji u zadnje vrijeme igra jako dobro. Ali, naš cilj je jasan, u svakoj utakmici po tri boda. Varaždin je generalno jako dobra momčad, s jako dobrom tranzicijom. Dobro ste rekli, imamo nesreću što je Boban došao tamo. Riječ je o igraču koji ima iskustvo igranja i u HNL-u i vani, ta nam činjenica sigurno ne ide u prilog. Ali što je, tu je. Mi imamo kvalitetu, postavit ćemo se od prve minute napadački, da se zna tko je domaćin', rekao je u najavi utakmice trener Šibenika Krunoslav Rendulić.

>> [VIDEO/FOTO] Osijek nakon pobjede nad Hajdukom opet lider prvenstva; Kleinheisler zabio prekrasan gol, gosti utakmicu završili s desetoricom igrača

Varaždin je u posljednjih pet kola pod vodstvom trenera Kastela i njegovog pomoćnika Jerteca osvojio devet od mogućih 15 bodova, koliko je osvojio i vodeći Dinamo, a uspješnija je samo momčad Osijeka, koja je uzela 12 bodova.

'Osvojili smo devet bodova pobjedama protiv Hajduka, Rijeke i Gorice (op.a. ove dvije utakmice igrane su u proljetnom dijelu sezone), protiv momčadi koje su u gornjem dijelu i sve bodove smo osvojili kod kuće, a sada idemo pokušati i moramo osvajati bodove i u gostima. Idemo u Šibenik potući se i pokušati pobijediti. Nakon kratke zimske stanke Šibenik je vjerojatno ekipa koja je trenutačno možda i u najboljoj formi, međutim, svaka je utakmica priča za sebe, ali idemo pokušati osvojiti tri boda', rekao je trener Varaždina Zoran Kastel.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Od 17.05 na stadionu Aldo Drosina, Istra 1961 dočekuje Dinamo.

Istra je na dnu tablice, s tri uzastopna poraza, i zato su domaćini pod velikim pritiskom. No, bez obzira na to što im u goste dolazi aktualni prvak, ne misle se predati unaprijed.

'Igrali smo u sedam dana tri teške utakmice, na što su se nadovezala dva izuzetno zahtjevna gostovanja, koja su uzela veći danak nego same utakmice. Shodno s time, prilikom sastavljanja momčadi uzet ću u obzir fizičko stanje, odnosno razinu svježine kod nekih igrača. Treba dobro snimiti situaciju, porazgovarati s igračima te na osnovu tih informacija sastaviti najbolju jedanaestorku i pokušati napraviti iznenađenje', najavio je trener Fausto Budicin.

>> [VIDEO/FOTO] Rijeka od Lokomotive gubila do 90. minute, ali Rožmanova se momčad na Rujevicu vraća s tri boda

A koliko utakmica bila važna za Istru, toliko je važna i za Dinamo. Jer Osijek je u subotu svladao Hajduk, te 'modrima' opet odmakao za tri boda. S obzirom na to da se sljedećeg vikenda igra derbi i da Dinamu u goste dolazi Osijek, Zoran Mamić mora napraviti sve kako bi se njegova momčad ove nedjelje iz Pule vratila bodovno izjednačena s trenutnim liderom prvenstva. Mamić je svjestan da Istra ipak neće biti 'mačji kašalj'.

'Vidljivo je da rezultati ne prate njezinu dobru igru. Samo u zadnje dvije utakmice, pogotovo u Osijeku, nije zaslužila izgubiti. Čak bih se usudio reći da je u Osijeku u drugom poluvremenu bila blizu iznenađenju. I u Splitu je protiv Hajduka u drugom poluvremenu također igrala prilično dobro. Radi se o momčadi koja može prirediti probleme svakome pa tako i nama. Za nas su zadnja dva gostovanja u Puli bila teška, jednom je bilo 0:0, drugi put smo pobijedili s 1:0 pogotkom u 87. minuti. Moramo biti puno bolji nego u tim dvjema utakmicama i općenito puno bolji nego u zadnje vrijeme', jasan je bio Mamić.

U proteklih par dana, Dinamo je osnažio svoje redove, te postoji mogućnost da neke od novih igrača po prvi put vidimo u Dinamovo dresu. A to su Stefan Ristovski te Marijan Čabraja. Zbog ozljede nema Sadegha Moharramija, dok je Kevin Theophile otpao zbog žutih kartona.

Hrvatska 1. liga
OsijekHajduk2:0
LokomotivaRijeka2:3
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Osijek20143345
2.Dinamo Zagreb19133342
3.Gorica18103533
4.Rijeka1793530
5.Hajduk19721023
6.Slaven Belupo1855820
7.Šibenik18621020
8.Varaždin19531118
9.Lokomotiva19361015
10.Istra 196117341013
Sljedeće utakmice
7.2.ŠibenikVaraždin
7.2.Istra 1961Dinamo Zagreb
8.2.Slaven BelupoGorica
10.2.ŠibenikIstra 1961
10.2.RijekaHajduk