PROBLEMI NA TRENINZIMA

Vettel najbrži u Bahreinu, ali u Ferrariju moraju biti zabrinuti!

14.04.2017 u 18:32

Bionic
Reading

Sebastian Vettel ostvario je najbrža vremena na prva dva slobodna treninga uoči Velike nagrade Bahreina, no i on i kolega Kimi Raikkonen imali su problema s kvarovima na Ferrarijevom bolidu...

Ferrari je djelovao impresivno na prve dvije utrke sezone, a trebao bi biti i dobar u Bahreinu, na vrućoj stazi koja odgovara njegovim karakteristikama.

Prvi slobodni treninzi pokazali su da je talijanski bolid zaista brz, no također i problematičan. Na onom jutarnjem Kimi Raikkonen zbog kvara gotovo da uopće nije vozio, dok je Sebastian Vettel ostvario najbrže vrijeme 1:32.697, a drugi i treći su bili Daniel Ricciardo i Max Verstappen u Red Bullu.

Na drugom treningu koji je vožen pod reflektorima Vettel je ponovo bio najbrži s krugom 1:31.310, uz minimalnu prednost ispred Valtterija Bottasa u Mercedesu i Daniel Ricciarda, dok daleko nisu bili ni Lewis Hamilton i Kimi Raikkonen.

No, njemački vozač Ferrarija naišao je na probleme i otkazao mu je bolid nakon sat vremena vožnje, da bi se u završnici treninga ipak vratio.

U svakom slučaju, neočekivana nepouzdanost Ferrarija koji je ove sezone uvijek dolazio do cilja briga je za momčad, no barem djeluje brz. Pred Mercedesom je dosta posla uoči subotnjih kvalifikacija i nedjeljne utrke koji počinju u 17 sati po hrvatskom vremenu...