PROBLEMI ZA PRVAKA

Verstappen dao iskren odgovor o kvalifikacijama VN Kine: Kao vožnja po ledu

19.04.2024 u 16:07

Bionic
Reading

Max Verstappen bio je tek četvrti u kvalifikacijama za sprint utrku VN Kine koja je na rasporedu u subotu

Kao što se i predviđalo, uvjeti su se mijenjali i posljednji dio bolida bio je na srednjim gumama, Verstappen je rekao da su rezultati Red Bulla 'sasvim zasluženi', a momčadski kolega Sergio Perez postavio je šesto najbrže vrijeme.

'Da, bilo je nevjerojatno sklisko', odgovorio je na pitanje kako su mu se činile ove kvalifikacije..

'Puno sam se mučio da postignem temperaturu u gumama, pa je zbog toga jako teško držati bolid na stazi. Nikada mi se nije stvarno 'uključio', pa je to bilo kao vožnja po ledu. Zato mislim da smo sasvim zasluženo tu gdje jesmo u kvalifikacijama – jednostavno mi nije baš išlo na mokrom, iako mislim da na suhom izgledamo prilično dobro, tako da sam naravno vrlo zadovoljan s tim.'

Trostruki prvak i dalje vjeruje da će biti prilike u sprinterskoj utrci, čak i ako je na nepovoljnijoj poziciji.

'Da, sigurno. Mislim, nije idealno ovdje početi iznutra. I puno je niže prianjanje, slijeva nadesno. Dakle, moramo pokušati imati najbolji mogući start – mislim da će to biti dosta dugo vrijeme na jednom kompletu guma u sprintu, ali to ga čini prilično zanimljivim', zaključio je Nizozemac.

Podsjećamo, Norris se najbolje snašao u kišovitim uvjetima na stazi u Šangaju, Britanac je baš u posljednjem krugu uspio ostvariti najbolje vrijeme i za više od jedne sekunde (1.216) nadmašiti slavnog sunarodnjaka, sedmerostrukog svjetskog prvaka Lewisa Hamiltona (Mercedes), koji je završio na drugom mjestu.

Treći je bio bivši dvostruki svjetski prvak, Španjolac Fernando Alonso (Aston Martin), koji je bio sporiji od Hamitona za više od pola sekunde (0.714).

Osvajač posljednja tri naslova prvaka i trenutno vodeći u ukupnom redoslijedu, Nizozemac Max Verstappen (Red Bull), imao je tek četvrto vrijeme.