USUSRET DERBIJU

Velimir Zajec komentirao odlazak Mislava Oršića, a od jednog bitnog igrača zatražio 'malo više ozbiljnosti'

26.02.2023 u 10:11

Bionic
Reading

Ove nedjelje od 15 sati (MAXSport 1) u Maksimiru se igra najveći derbi hrvatskog nogometa, a riječ je o srazu Dinama i Hajduka. Najavu okršaja velikih sportskih suparnika dao je i legendarni Dinamov kapetan Velimir Zajec

'Derbi je uvijek derbi, bez obzira na bodovnu razliku i sastave. Svi u njemu daju sve od sebe i kao uvijek šanse su 50 - 50. Ako baš moram davati prognozu, reći ću 2:1 za Dinamo. Vjerujem da će Dinamo napraviti veliki korak prema novom naslovu prvaka', kazao je uoči derbija jedna od najvećih Dinamovih legendi Velimir Zajec.

Na predstavljanju njegove biografije 'Zeko' u Knjižnici Bogdana Ogrizovića Velimir Zajec se dotaknuo i sadašnje Dinamove generacije, te kazao da je to sigurno jedna od većih generacija kluba.

'Nažalost, odlaskom Oršića i drugih igrača oni se lagano raspadaju kao sjajna generacija. Tu je i dalje Arijan Ademi koji je pravi kapetan i lider kluba i sjajan igrač, kao i Bruno Petković kod kojeg bi volio vidjeti malo više ozbiljnosti, Livaković koji je odličan golman i drugi. Napravili su sjajne uspjehe i treba im na tome čestitati. Sigurno da će se i njih pamtiti kao i starije generacije Dinamovih momčadi', dodao je Zajec.

U razgovoru o knjizi Zajec se prisjetio i svojih nogometnih početaka, legendarnih dana iz 1982. godine, ali i direktorskih i trenerskih dana.

'Nedavno sam pročitao da sam i dalje najuspješniji Dinamov trener u Ligi prvaka sa sedam bodova iz tri utakmice. Ali, ja sam uvijek volio direktorski posao, poziciju sportskog direktora, to mi je uvijek bilo draže nego trenerski poziv. Lijepo se sjetiti dana kad smo dovodili Davora Šukera početkom 90-ih koji je po meni naš najbolji strijelac, egzekutor svih vremena, ili vraćanja imena Dinamo uz pomoć navijača, kao i našeg Ćire koji je bio poseban. Imao je trenersko znanje, ali i tu lukavu, bosansku stranu kojom nas je stalno motivirao i izvlačio iz nas najbolje. Recimo, s njim sam imao sjajan odnos kao igrač, razgovarali smo otvoreno o svemu tada, svatko je znao do kuda može ići i to se vidjelo te 1982. godine. Recimo, nikad neću zaboraviti kada me na pripremama u Australiji pitao 'tko je taj debeli' s kojim sam bio u liftu. Ja sam mu rekao da je to naš golman, koji kad se dovede u red će mu biti prva opcija i tako je bilo. Marijan Vlak je bio jako važan 1982. godine jer puno toga kreće od dobrog golmana. Vlak je skinuo tada nekoliko kila, i bio je nezamjenjiv', kazao je Zajec koji od idućeg tjedna kreće u mini turneju po Hrvatskoj u promoviranju svoje knjige.

Zasad je objavljeno kako su predviđene promocije u Požegi (1. ožujak u 19h), Pregradi (5. ožujak u 17h), Svetoj Nedelji (7. ožujak u 19h) i Čakovcu (13. ožujak u 19h), na kojima će se knjige moći kupiti po promotivnim cijenama, ali i dobiti Zajecov autogram u knjigu što su mnogi i ove subote tražili nakon promocije.

>> Hrvatski nogomet samo na kanalima MAXSport!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na kanalima MAXSport 1 i MAXSport 2 na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Više statistika potražite OVDJE.