SUPERSPORT HNL

Evo gdje gledati hrvatski derbi; juri li Dinamo prema naslovu ili Hajduk spašava prvenstvo? Imamo i sastave!

26.02.2023 u 07:53

Bionic
Reading

Danas je na rasporedu najveći hrvatski derbi između Dinama i Hajduka, utakmicu gledajte izravno na kanalu MAXSport 1 (15) ili je pratite u tekstualnom prijenosu na tportalu gdje odmah možete vidjeti najzanimljivije trenutke iz Maksimira

I došao je taj dan! Prvi derbi u 2023. između naša dva najtrofejnija kluba i momčadi koje drže prve dvije pozicije u SuperSport HNL-u. Uoči njihovog sraza u sklopu 23. kola Dinamo ima osam bodova prednosti i utakmicu manje, a gotovo svi se slažu da bi eventualnom pobjedom ubio do kraja neizvjesnost oko borbe za prvaka. S druge strane Hajduk bi s tri boda donekle uhvatio priključak za aktualnim prvakom i 'podgrijao' nadu.

Bit će ovo treći prvenstveni susret Hajduka i Dinama u aktualnoj sezoni. Prvi je završio 4:1 pobjedom Dinama u Zagrebu, a u Splitu je rezultat bio 1:1.

>> Hajdukova legenda bez pardona o najvećem hendikepu Lekine momčadi, a protiv Dinama od prve minute očekuje...

'Ne, pobjeda ne znači da smo osigurali prvo mjesto, ali nas približava tome. Ovo je susret posebnog naboja i najveći derbi hrvatskog nogometa. Čitam puno o tome kako je Hajduk autsajder u nedjelju, ali u derbi utakmicama nema autsajdera. Činjenica jest da smo mi favoriti. U momčadi imam stvarno dobru atmosferu i dobro smo odradili posljednje tri utakmice', rekao je trener Dinama Ante Čačić prije ogleda sa Splićanima.

>> Kujtim Shala o 'šminkerskom' poklonu koji je dobio nakon pobjede nad Hajdukom, ali i Petkovićevim igrama

'Kao i uvijek dosad želimo i protiv Hajduka dominirati i kontrolirati samu utakmicu. Bez obzira na trenutačnu formu i bez obzira gdje se igra svi su rezultati mogući. Hajduk će sigurno imati svojih trenutaka u susretu, ali mi moramo napraviti sve kako bi što bolje vladali situacijom na terenu. Hajduk je dobar u prekidima, tu moramo biti pažljivi i koncentrirani.'

Dinamov trener ima i slatke brige, jer svi su spremni osim Petra Bočkaja koji je od ranije ozlijeđen. Modri' su od početka proljetnog dijela sezone upisali tri prvenstvene pobjede, dva remija te pobjedu u zaostaloj utakmici SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa u gostima kod RNK Splita.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

U Hajduku veliki problemi s izostancima, desetak igrača je ozlijeđeno ili van stroja. Upitan je bio i Marko Livaja, a o tim mukama splitskog sastava više čitajte OVDJE.

' Ovo je najljepša utakmica za igrati, pripremati i voditi. Ne treba ti ekstra motiv, svi se jako veselimo derbiju. Situacija je takva kakva je, pokušavamo se pripremiti. Znamo da je 11 na 11, sigurno ćemo imati 11 igrača, plus najmanje pet na klupi. Moramo biti dobri, hrabri, odlučni i to je jedini put za napraviti nešto u Zagrebu', najavio je za početak trener Hajduka Ivan Leko te se osvrnuo na suparnika:

'Lijepo igraju, izbalansirani su. Imaju vratara reprezentativca, ključan je bio na Svjetskom prvenstvu, vezni red dominira, napad može zabiti svima. Ali derbiju često budu čvrste, ratničke utakmice i onda netko iskoči. Na to ne možeš utjecati, na taj trenutak insipracije s jedne ili druge strane. Mi imamo dobar kadar, karakterno jake igrače i vjerujemo u njih.'

U prvih pet susreta nastavka sezone momčad trenera Ivana Leke upisala je tri pobjede uz dva poraza.

Glavni sudac utakmice je Dario Bel iz Osijeka, pomagat će mu Goran Pataki iz Đakova i Marjan Tomas iz Vladislavaca, a četvrti sudac je Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca. VAR sudac je Marin Vidulin iz Kanfanara, a asistent VAR suca Kristijan Novosel iz Valpova.

Više saznajte na SofaScore OVDJE

Vjerojatni sastavi:

  • Dinamo (4-1-4-1): Livaković – Ristovski, J. Šutalo Perić, Ljubičić – Mišić – Špikić (Menalo), Ademi, Baturina, Ivanušec – Petković (Drmić).
  • Hajduku (3-4-2-1): Sentić – Ferro, Simić, Vušković – Lovrencsics, Capan, Fossati, Anello – Pukštas, Krovinović – Kalinić (Livaja).

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.