Duhoviti leko

Trener Hajduka dao 'zanimljivu' ocjenu kolegi Čačiću, a onda je sve nasmijao priznavši koliko bi sebi dao

24.02.2023 u 11:58

Bionic
Reading

Uoči najvećeg hrvatskog derbija, u kojem vodeći Dinamo dočekuje Hajduk (nedjelja, 26. veljače, 15 sati, MAXSport 1, MAXtv), zanimljivo je bilo čuti razmišljanja trenera Bilih Ivana Leke

Od prije je poznato kako će Hajduk u utakmici 23. kola SuperSport HNL-a na Maksimir stići oslabljen zbog brojnih ozljeda i bolesti igrača. A forma ionako nije blistava jer su u prošlom kolu jedva dobili posljednje plasiranu Goricu.

No, Ivan Leko svjestan je kako iz momčadi koju ima na raspolaganju u svom prvom derbiju na klupi Hajduka mora izvući maksimum. No, rekao je – kako prenosi 24sata – da je to za njega zapravo najlakša utakmica…

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

'Na velikoj sceni treba pokazati koliko si dobar, ne treba ti ni ekstra motiv ni ništa, svi se veselimo toj utakmici. Situacija je takva kakva je, imamo problema ali na kraju znamo da je to 11 na 11, a mi ćemo imati 11 igrača i pet na klupi. Pokušat ćemo igrati sa 16 igrača i kao momčad pokazati da smo dobri, hrabri, odlučni, da uvijek radimo korak naprijed i da možemo nešto u Zagrebu i napraviti', iskren je bio Leko.

statistika

Četvrti sraz Dinama i Hajduka u ovoj sezoni

Bit će ovo četvrti sraz Dinama i Hajduka u ovoj sezoni, a treći na Maksimiru. Dinamo je na svom stadionu u srpnju osvojio Superkup boljim izvođenjem jedanaesteraca, nakon što je u 90 minuta rezultat bio 0-0. Potom je u prvom ligaškom obračunu u kolovozu zagrebačka momčad slavila sa 4-1, da bi u listopadu na Poljudu završilo podjelom bodova (1-1).

Hajduk je u 22 nastupa sakupio 44 boda i za Dinamom zaostaje za osam bodova, a "plavi" imaju i utakmicu manje.

Pod Lekinim vodstvom Hajduk je u pet službenih utakmica ostvario tri pobjede i doživio dva poraza (Hina).

No, najzanimljiviji dio – osim što je bilo govora o 17-godišnjem Vuškoviću, golmanu Sentiću, ulozi Krovinovića – svakako je bio onaj u kojem je odgovorio na pitanje kako gleda na rad trenera Dinama Ante Čačića koji je bio jako osporavan:

'Ne znam zašto je osporavan. To što je on napravio, to je ludilo posao. Došao je, uzeo je titulu kad je bilo 'drži gaće'. Ušao je u Ligu prvaka, napravio je dobar rezultat u prvenstvu, dominira... To je od 1-10 ocjena 9.5. On je pokazao zašto je u zadnjih 20 godina jedan od najboljih hrvatskih trenera.'

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Na pitanje, ako bi Čačiću dao ocjenu 9.5, koliku bi sebi dao, rekao je:

'Sebi bih dao dvojku!', kazao je Leko koji se tim riječima nasmijao sve okupljene novinare.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

  • +31
Supersport HNL: Hajduk - Gorica, 19.2.2023. Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

Više statistika potražite OVDJE.