ehf europska liga

Veliki uspjeh rukometašica; Podravka Vegeta osigurala četvrtfinale Europske lige

11.02.2024 u 22:27

Bionic
Reading

Rukometašice Podravka Vegete osigurale su plasman u četvrtfinale Europske lige nakon što su u susretu 5. kola A skupine u ŠSD Josip Samaržija-Bepo pobijedile Praktiker Vac 27-24 osiguravši plasman u četvrtfinale

Nakon četiri godine rukometašice Podravka Vegete su osigurale plasman u četvrtfinale drugog po jačini europskog natjcanja.

U izravnom sudaru za plasman među osam najboljih ekipa Ivice Obrvana je pobijedila mađarski Praktiker-Vac i kolo prije kraja ima nedostižna četiri boda više od Vaca. Podravku više ne može dostići niti Nykobing Falster kojeg očekuje gostovanje kod Storhamar Handballa.

Podravki je za potvrdu plasmana u četvrtfinale u nekim kombinacijama odgovarao i bod, no Koprivničanke su pobjedom razriješile sve dvojbe.

Domaće igračice su bolje otvorile susret i nakon 20 minuta igre imale su pet golova prednosti (11-6). Gošće su smanjile na minus 2 (11-9), no Podravka je s dva gola u samoj završnici otišla na odmor sa četiri gola prednosti.

U nastavku susreta Obrvanova ekipa je u nekoliko navrata imala šest golova viška, Vac se približio na -3, ali više od toga nije išlo. Na koncu je završilo 27-24 za Podravka Vegetu.

Hrvatski sastav su do pobjede predvodile Katarina Pandža sa sedam golova, te Josipa Mamić i Sara Šenvald s po četiri gola, dok je Lucija Bešen imala sedam obrana. Na suprotnoj strani najefikasnija je bila Csenge Kuczora s 10 golova.

U posljednjem kolu Podravka, 17. veljače gostuje kod Nykobing Falstera.

Standings provided by Sofascore