NENADOKNADIVO

Veliki udarac za Njemačku! Iznenadni odlazak 'bombardera'

03.09.2014 u 16:02

Bionic
Reading

Njemačka rukometna reprezentacija doživjela je velik udarac jer se od dresa nacionalne vrste odlučio oprostiti 31-godišnji Holger Glandorf

Ovaj vanjski igrač Flensburga čak 11 godina bio je dio njemačke reprezentacije, ali se na iznenađenje mnogih odlučio povući i prepustiti mjesto nekome mlađem.

'Nije to bila laka odluka. Razmišljao sam mjesecima. Moram slušati znakove koje dobivam od svojeg tijela. Želim i dalje igrati na visokoj razini za klub, a za to mi je potreban odmor, što je nemoguće dok igrate za reprezentaciju. Proteklih 11 godina bio sam sretan i ponosan što sam nosio dres s orlom. Vrijeme je da se dokaže mlađa generacija', rekao je Glandorf.

Najveći uspjeh ljevorukog 'bombardera' bilo je osvajanje Svjetskog prvenstva 2007, a za Njemačku je zabio 567 golova u 167 utakmica.

S Flensburgom je prošle sezone pokorio rukometnu Ligu prvaka, a s istim klubom 2012. i Kup pobjednika kupova. Ima i dva Kupa EHF-a (2008. Nordhorn i 2010. Lemgo).

Njemački ljubitelji rukometa su u šoku. Njihova reprezentacija posljednjih godina nije ni blizu vrha, a za Svjetsko prvenstvo u Kataru (siječanj 201.) nije se plasirala, nego je dobila pozivnicu nakon sramotne odluke IHF-a koji je izbacio Australiju. Ondje će biti još slabiji bez Glandorfa...

Ovako to radi Glandorf