sve zbog borne ćorića

Veliki Roger Federer nije se ponio sportski; telefonom je javio da se povlači s turnira...

17.05.2019 u 15:08

Bionic
Reading

Jučer je nakon dva i pol sata borbe u osmini finala ATP Masters 1000 turnira u Rimu Švicarac Roger Federer pobijedio našeg Bornu Ćorića. Šteta, imao je Borna dvije meč lopte koje nije iskoristio, a najbolji svjetski tenisač takvu priliku ne propušta. Još je i veća šteta je jutro nakon pobjede Roger Federer rastužio organizatore turnira u Rimu

'Halo, dobro jutro. Pri telefonu Roger Federer. Samo da vam javim, povlačim se iz turnira zbog ozljede... Žao mi je, ali...', nekako je tako zvučao jutrošnji razgovor legendarnog Švicarca s organizatorima ATP Masters 1000 turnira u Rimu.

Da, Roger Federer je nakon prospavane noći odlučio kako mu se ne isplati riskirati neku težu ozljedu jer je i za vrijeme meča s Bornom Ćorićem tražio medicinsku pomoć na terenu. Problem je u mišiću desne noge koji ga muči već neko vrijeme, a protiv Ćorića je Švicarac nakon jednog proklizavanja morao tražiti intervenciju dežurnog liječnika.

No, tada je još bio zagrijan te je na kraju uspio pobijediti našeg tenisača i izboriti četvrtfinale Rima.

Pa ipak, čini se da ozljeda nije bezazlena, Roger Federer je kad se ohladio i prespavao odlučio predati meč koji je trebao igrati danas protiv Grka Stefanosa Tsitsipasa. To je navodno odradio telefonski, svoju je odluku obznanio direktoru i supervizoru turnira.

  • +9
Roger Federer Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Talijani su nakon toga ostali razočarani jer ispada kako se Roger Federer 'čuva' za nastup na Rolland Garrosu koji počinje 26. svibnja, a turnir u Rimu mu je manje važan. Sigurno je da nisu daleko od istine... Nama je jedino žao zbog Borne Ćorića, imao je priliku još jednom pobijediti velikog Fedexa, a ovako su obojica na gubitku.