Pojačanje za ligu prvaka

Veliki preokret u Dinamu; 'modri' vratili Marija Gavranovića, a doznali smo i koji je pravi razlog njegovog povratka

22.07.2020 u 11:05

Bionic
Reading

Mario Gavranović se nakon manje od mjesec dana vratio u Dinamo

Mario Gavranović se prije nepunih mjesec dana oprostio od Dinama. 'Modri' su imali Brunu Petkovića kao prvog napadača i mlade nade poput Sandra Kulenovića kojima je trebalo davati priliku i izgledalo je kako će Gavranović biti višak pa je najbolja opcija bila da potraži novu sredinu.

'Danas je poseban dan u mojoj karijeri. Nakon dvije i pol godine sreće, zadovoljstva i čiste emocije, stigao je moj rastanak s najdražim klubom. Ne postoje riječi kojima bih opisao osjećaj svaki puta kada sam stavio grb Dinama na svoja prsa. Svaka sekunda u dresu Dinama bila je posebna i svaku ću pamtiti do kraja života. No, svaki sastanak nosi i rastanak, a ovaj naš se dogodio večeras kada sam posljednji puta istrčao na travnjak Maksimira', govorio je prije manje od mjesec dana Gavranović pa dodao:

'Svi klubovi u mojoj karijeri bili su posao. Čisti profesionalizam. I za svaki sam davao cijelog sebe jer drugačije ne znam. No, Dinamo je bio nešto drugo. Dinamo je bio čista ljubav i ostvarenje dječačkog sna. Biti djelom momčadi koja je u dvije sezone donijela toliko veselja i sreće svojim navijačima je nešto posebno. I da nikada više ne odigram niti sekunde na travnjaku, moja karijera je igranjem za Dinamo ispunjena. Hvala svima vama koji ste bili dio mog maksimirskog puta. Od trenera, suigrača, ljudi iz kluba te navijača. S vama je sve to bila pjesma a u meni ćete imati najvećeg navijača! Voli vas vaš Gavro', zaključio je napadač švicarske reprezentacije tada.

Ipak, sada ga je ta ista ljubav vratila u klub za koji navija od malih nogu. Iz izvora bliskih Dinamu doznajemo kako su 'modri' zapravo htjeli, a i još uvijek žele, dovesti Antonija-Mirka Čolaka koji je ove sezone oduševio u dresu Rijeke za koju je u 37 utakmica zabio 20 golova i upisao četiri asistencije. Dinamo je oko na njega bacio još prije nekog vremena, a sada su krenuli u akciju njegovog dovođenja. Čolak ne bi imao ništa protiv dolaska na Maksimir, u klubu ga žele, a Rijeka bi ga prodala, ali... Problem je nastao u cijeni.

Riječani za njega traže između dva i tri milijuna eura što je Dinamu o ovom trenutku i krizi koja dolazi preskupo. Pregovori se nastavljaju, ali nova sezona i novi pokušaj napada na Ligu prvaka je sve bliže pa su se u Dinamu morali osigurati, a tu u igru opet uskače pouzdani Mario Gavranović.

Iako je za njega bio zainteresiran Grasshoppers, nije postignut dogovor sa švicarskim klubom pa se 30-godišnji napadač vratio u Dinamo za koji je u 87 utakmica zabio 28 golova i upisao 11 asistencija. Novi ugovor mu navodno jamči oko pola milijuna eura godišnje, a potpisao je do 2023. godine. T

ako je Dinamo osigurao napadača za iduću sezonu i sada potpuno neopterećeni nastavljaju pregovore za Čolaka koji nije jedini na radaru maksimirskog sastava. Dinamo želi dovesti još dva ili tri kapitalca s kojima bi podigli razinu igre, no još uvijek ne žele izaći u javnost s imenima s kojima pregovaraju.