novi izazov

Dinamo se olako odrekao velike zvijezde; napadač 'modrih' nije trebao dugo čekati na novi angažman, uskoro potpisuje za slavni klub

06.07.2020 u 14:21

Bionic
Reading

Mario Gavranović bi uskoro mogao potpisati za švicarski Grasshoppers koji ga želi dovesti kako bi se pojačao za natjecanje u prvoj ligi u koju se vjerojatno vraća od iduće sezone

Mario Gavranović više nije igrač Dinama. 30-godišnji Švicarac se prije otprilike dva tjedna oprostio od Maksimira i svojih suigrača s kojim je proveo dvije godine od kada je u siječnju 2018. stigao kao veliko pojačanje iz Rijeke. Švicarski reprezentativac je za Dinamo u tom periodu odigrao 87 utakmica i zabio 28 golova, te upisao 11 asistencija.

Dinamo igra uglavnom s jednim istaknutim napadačem, a to je mjesto rezervirano za Brunu Petkovića kojem je zamjena Sandro Kulenović koji je doveden za dva milijuna eura i kojeg u klubu vide kao budućnost pa je jasno da za Gavranovića više nije bilo mjesta. Ipak, izgleda da neće dugo biti bez posla.

Švicarski mediji pišu kako bi Gavranović uskoro mogao potpisati za tamošnji Grasshoppers. Slavni švicarski klub je 27 puta bio prvak te zemlje, ali ove se sezone natječe u Challenge ligi, odnosno drugom razredu švicarskog nogometa gdje su drugi s pet bodova manje od vodeće Lausanne Sport. Do kraja sezone je ostalo još sedam kola i uspije li Grasshoppers osigurati prvu ligu, Gavranović bi im bio idealno pojačanje.

U Švicarskoj ga dobro poznaju jer, osim što je njihov reprezentativac, je dio karijere proveo u Zurichu i ostavio sjajan dojam. Osim za Zurich, igrao je i za švicarske Lugano, Yverdon Sport i Xamax, te za njemački Schalke 04 i Mainz 05 prije dolaska u Rijeku i potom u Dinamo.