monchi ga prati godinama

Veliki preokret u Ćorićevoj karijeri; od petka milijunaš u talijanskom velikanu?!

17.04.2018 u 09:54

Bionic
Reading

Dinamov veznjak Ante Ćorić prije nekoliko dana napunio je 21 godinu, a ovog petka bi mogao dobiti i najljepši rođenanski poklon - ugovor s Romom

Prije nekoliko godina, sjajnog Dinamovog veznjaka, Antu Ćorića etiketirali su kao veliki potencijal i igrača na kojem će 'modri' zaraditi veliki novac, a on će napraviti još veću karijeru.

>> Dinamov posao snova; igrača s klupe prodali za 12 milijuna eura?!

Hvalio ga je je Pep Guardiola, još dok je Dinamo igrao protiv Bayerna u Ligi prvaka, potom su u Središće dolazili predstavnici Reala, pa je na adresu makdimsirkog kluba stigla službena ponuda Manchester Cityja, ali Zdravko Mamić uvijek je tražio više. Jer u jednom trenutku u utrku za Ćorićem s preko 10 milijuna eura u utrku se uključio i Newcastle United.

  • +11
Hrvatski Telekom Prva liga, 29. kolo, HNK Cibalia - GNK Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

I tako su prolazili dani, tjedni i mjeseci, a Ante Ćorić nije napravio taj potrebni iskorak. Ustvari, mogli bi čak i reći da je napravio korak unazad. Naime, kod Zorana Mamića, potom i Ivajla Peteva te Marija Cvitanovića, Ante Ćorić najčešće je sjedio na klupi, što ga je unazadilo i u igračkom smilslu, ali mu i srušilo cijenu.

Međutim, i s tako skromnom minutažom, Ante Ćorić još uvijek kotira jako visoko među mladim talentima Europe i gotovo da nema liste mladih igrača na kojima nema Antinog imena.

Potvrđuje to i veliki interes sportskog direkrota Rome, Monchija, koji je svojevremeno stvarao i jaku Sevillu a Dinamovog veznjaka prati već godinama. I zato je Ante Ćorić na radaru polufinalista Lige prvaka. Kako doznajemu, u Dinamo je stigla službena ponuda, prvo na pet milijuna eura, a sada je ona i nešto veća. Međutim, ni Romini čelnici neće se dati navlačiti za nos i do petka očekuju konačni odgovor.

  • +15
Hrvatski telekom Prva liga, 28. kolo, NK Istra 1961 - GNK Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Ono što također doznajemo, jest da Ante Ćorić - iako ne igra koliko bi htio, makar mu se sada pod Jurčevićem minutaža rapidno popravila - ne inzistira na odlasku. On s Dinamom ima ugovor do 2022. godine, a prema kojem bi od sljedeće sezone trebao imati još bogatija primanja.

Dakle, za očekivati je da u Dinamu - ili ga uistinu počnu forsirati maksimalno kako bi ga mogli prodati za toliko željenih 10-tak milijuna eura ili ga u petak prepuste Romi pa pokupe spomenutih šest milijuna eura - što je 'plafon' za igrača koji je ove sezone skupio tek 500 minuta.