UEFA RASTUŽILA NAVIJAČE

Veliki preokret; Hrvatskoj zabranjena utakmica u Mostaru!

27.05.2013 u 14:58

Bionic
Reading

Prijateljska nogometna utakmica između reprezentacije Hrvatske i Zrinjskog, koja se trebala igrati u Mostaru 1. lipnja, ipak je otkazana

Prema pisanju bosanskohercegovačkog portala www.24sata.info, Uefa ipak nije dala zeleno svjetlo za odigravanje utakmice na stadionu Pod Bijelim brijegom.

S obzirom na to da se Hrvatska, koju 7. lipnja čeka kvalifikacijska utakmica protiv Škotske, priprema u Međugorju, vodstvo HNS-a željelo se odužiti hrvatskim navijačima u Hercegovini, ali iz Uefe je stigla odbijenica, i to na adresu NS Bosne i Hercegovine uz šturo objašnjenje kako 'ne postoji dozvola za odigravanje prijateljske utakmice Hrvatske i Zrinjskog 1. lipnja u Mostaru'.

Iz HNS-a ovu vijest još nisu mogli službeno potvrditi iako su se svi nadali pozitivnom rješenju. No propisi Uefe su takvi da mjesto odigravanje utakmice u drugoj državi treba prijaviti 60 dana ranije.

'Upitno je hoće li se utakmica odigrati u Mostaru. Kako sada stvari stoje, odigravanje utakmice neizvjesno je; službeno još nemamo nikakvu potvrdu', rekao je za tportal.hr glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak

Kako neslužbeno doznajemo, izbornik Hrvatske Igor Štimac još, u slučaju da je odluka Uefa konačna, nema 'plan B' tj. drugu opciju za odigravanje pripremne utakmice.

Dodajmo kako su se hrvatski nogometni reprezentativci koji su pozvani na prvi dio priprema od 27. svibnja do 2. lipnja okupili u ponedjeljak poslijepodne u splitskoj zračnoj luci odakle će autobusom krenuti u Međugorje gdje je baza ovog dijela priprema.

U Splitu se danas očekuju 22 igrača, dok će se Ognjen Vukojević (Spartak Moskva) pridružiti pripremama u srijedu. U Međugorje putuju vratari Dario Krešić (Lokomotiv Moskva), Vjekoslav Tomić (Kardemir Karabukspor), braniči Domagoj Vida (Dinamo Kijev), Šime Vrsaljko (Dinamo Zagreb), Hrvoje Milić (Istra 1961), Joe Šimunić (Dinamo Zagreb), Dejan Lovren (Lyon), Mario Maloča (Hajduk), Tin Jedvaj (Dinamo), Mateo Pavlović (Werder Bremen), vezni igrači Marin Tomasov (TSV 1860 Muinchen), Mateo Kovačić (Inter), Milan Badelj (Hamburger SV), Arijan Ademi (Dinamo), Ivo Iličević (Hamburger SV), Alen Halilović (Dinamo Zagreb), Ivan Perišić (Wolsfburg), Sammir (Dinamo Zagreb), Niko Kranjčar (Dinamo Kijev), te napadači Ivica Olić (Wolsfburg), Eduardo da Silva (Šahtar) i Nikica Jelavić (Everton).

U Zagrebu će se 3. lipnja reprezentaciji priključiti vratari Stipe Pletikosa (Rostov), Danijel Subašić (AS Monaco), braniči Vedran Ćorluka (Lokomotiv Moskva), Darijo Srna (Šahtar), Ivan Strinić (Dnjipro), Gordon Schildenfeld (Paok), veznjak Ivan Rakitić (Sevilla), te napadači Mario Mandžukić (Bayern) i Nikola Kalinić (Dnjipro), dok se Luka Modrić priključuje reprezentaciji 8. lipnja.

Vedran Ćorluka, Dejan Lovren i Luka Modrić zbog žutih kartona neće moći nastupiti protiv Škotske u kvalifikacijskoj utakmici za SP 2014., koja se igra 7. lipnja u Zagrebu, ali će igrati u prijateljskom dvoboju s Portugalom 10. lipnja u Ženevi.