LEGENDA ENGLESKOG NOGOMETA

Velika tuga na Otoku; preminuo bivši svjetski prvak za kojeg su svi, bez iznimke, pričali samo jedno...

23.12.2022 u 17:10

Bionic
Reading

George Cohen, branič engleske nogometne reprezentacije koja je 1966. osvojila naslov svjetskog prvaka, umro je u dobi od 83 godine, objavio je u petak njegov bivši klub Fulham.

Cohen je bio jedan od ključnih igrača u sustavu tadašnjeg engleskog izbornika Alfa Ramseyja, a tijekom Svjetskog prvenstva koje je završilo trijumfom Engleza i finalnom pobjedom 4:2 u produžetku protiv reprezentacije SR Njemačke, odigrao je u punoj minutaži sve utakmice.

Od svog bivšeg suigrača se porukom na Twitteru oprostio Geoff Hurst, strijelac tri pogotka u finalu odigranom na Wembleyju i uz Bobyja Charltona jedini živući član momčadi svjetskih prvaka iz 1966.

'Rastužila me vijest da moj prijatelj i suigrač George Cohen umro. Svi su, bez iznimke, uvijek za Georgea govorili da je vrlo simptičan čovjek. Jako će nam nedostajati. Svim srcem suosjećam s Georgeovom suprugom Daphne i njegovom obitelji', napisao je Hurst.

Cohen je cijelu igračku karijeru proveo u Fulhamu za koji je nastupio u 459 utakmica. S profesionalnim igranjem je morao prestati već sa 29 godina, zbog teške ozljede koljena.

Prije šest godina Fulham je Cohenu podigao spomenik ispred stadiona Craven Cottage, čime je obilježeno 50 godina od osvajanja naslova svjetskog prvaka.

Cohen je 2000. primio odlikovanje Britanskog carstva (MBE) za svoj doprinos nogometu.