dva finala

Velika nedjelja hrvatskog tenisa; Ćorić na Federera, Čilić protiv Đokovića

23.06.2018 u 18:43

Bionic
Reading

Marin Čilić i Borna Ćorić u nedjelju će igrati finala na dva jaka ATP 500 turnira. Bornu u finalu Hallea čeka nitko drugi do neuništivi Roger Federer, dok će se Marin u finalu Queen's Cluba naći s Novakom Đokovićem

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u finale teniskog ATP turnira u Halleu nakon što mu je Španjolac Robert Bautista Agut zbog ozljede predao meč poslije 24 minute kod rezultata 3-2.

Borna Ćorić, koji je 34. na ATP ljestvici, tako će u finalu igrati protiv prvog tenisača svijeta Švicarca Rogera Federera koji je za plasman u finale eliminirao Amerikanca Denisa Kudlu.

Hrvatski je tenisač sa Švicarcem dva puta igrao do sada i oba je puta izgubio. U sutrašnjem finalu, četvrtom u karijeri, Ćorić će probati stići do svog drugog ATP naslova. Meč Borne Ćorića i Rogera Federera je na resporedu od 13 sati.

  • +43
Borna Ćorić, hrvatski tenisač Izvor: Pixsell / Autor: Scott Kinser/Cal Sport Media

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u finalu ovogodišnjeg izdanja ATP turnira u londonskom Queen's Clubu igrat će protiv Srbina Novaka Đokovića.

Čilić je u polufinalu 7-6 (3), 7-6 (4) svladao Australca Nicka Kyrgiosa, dok je Đoković nadigrao Francuza Jeremyja Chardyja 7-6 (5), 6-4.

Bit će to 16. međusobni dvoboj Čilića i Đokovića, a u dosadašnji 15 susreta Čilić je pobijedio samo jednom. No, to se dogodilo u njihovom posljednjem međusobnom dvoboju igranom u četvrtfinalu Masters 1000 turnira u Parizu u listopadu 2016. godine.

Za Čilića će nedjeljni finale biti 32. u karijeri, a drugi ove godine nakon Australian Opena gdje je izgubio od Rogera Federera. Dosada je osvojio 17 naslova. S druge strane, Đoković će u nedjelju po 99. put zaigrati u završnom dvoboju na ATP Touru, no prvi puta u 2018. Srpski je igrač u lovu na svoj 69. trofej.

  • +16
Četvrtfinale Davis Cupa, Hrvatska-Kazahstan, meč Marin Čilić - Mihail Kukuškin Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Čilić će u nedjelju po četvrti put u karijeri igrati u finalu Queen'sa, 2012. je bio pobjednik dok je 2013. i 2017. gubio u finalu.

Finale između Čilića i Đokovića na programu je u nedjelju od 15.30 sati.