EVO GDJE GLEDATI HT PRVU LIGU

Važan sudar u Zaprešiću; na Rujevici Rijeka ne bi trebala imati problema

28.04.2019 u 08:40

Bionic
Reading

U nedjelju će biti kompletirano 31. kolo Hrvatski Telekom Prve lige, u Zaprešiću Inter dočekuje Slaven (16.30, Arenasport 3), a na Rujevici je Rijeka domaćin Rudešu (19, Arenasport 3)

Inter - Slaven Belupo (16.30, Arenasport 3 )

Inter je u srijedu propustio priliku da pred svojim navijačima protiv Rijeke izbori plasman u finale Kupa. Toplak je odlučio zaigrati u zatvorenijoj formaciji budući da je pred dva tjedna njegova momčad inkasirala sedam golova od Rijeke na Rujevici, no oprezan pristup na kraju mu se nije isplatio budući da je Rijeka zahvaljujući golovima Murića i Lončara stigla do pobjede. Brezovec je u samoj završnici utakmice smanjio zaostatak, no Inter nije imao ni snage ni vremena doći do izjednačenja.

Toplak nije krio razočaranje što Inter nije izborio plasman u finale Kupa:

'Bilo je tužno vidjeti dečke u svlačionici nakon utakmice. Očito su bili svjesni što smo propustili, posebno oni stariji, no moramo se okrenuti novim utakmicama. Večer nakon utakmice bio sam baš tužan i deprimiran, ali gotovo je. Ova Rijeka nije ekipa koja te gazi i protiv nje se može igrati. Kada s odmakom pogledamo utakmicu, stvarno nam se pružala velika šansa.'

Inter se sada mora okrenuti završnici prvenstva u kojoj treba potvrditi ostanak u prvoligaškom društvu. Ključan korak prema ostanku u ligi Toplakova momčad ima u susretu s prim susjedom na tablici Slavenom u koju ulazi oslabljena neigranjem standardnih prvotimaca Brezovca i Postonjskog koji su suspendirani.

Slaven Belupo je u posljednja četiri kola osvojio tek jedan bod i zakomplicirao je svoju situaciju u utrci za ostankom u ligi. Istra je osvojila u posljednja dva kola četiri boda i smanjila je zaostatak za Slavenom na itekako dostižna četiri boda, stoga Sertić i njegovi igrači imaju imperativ ostvarenja dobrog rezultata u Zaprešiću. U prošlom je kolu desetkovana momčad Slavena dobro namučila Dinamo u Koprivnici, no unatoč solidnoj igri na kraju je upisala minimalan poraz.

  • +3
HT Prva liga, 30. kolo: Inter - Gorica Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Susret s Interom najavio je pomoćni trener Purić:

'Nakon utakmice s Dinamom u potpunosti smo se posvetili pripremi utakmice protiv Intera. Imali smo dosta vremena da analiziramo naše pogreške, ali i slabosti protivnika. Inter je na svojem terenu iznimno neugodan, ali možda nam je olakotna okolnost da su se u Kup utakmici protiv Rijeke fizički i psihički potrošili. Zbog toga moramo od početka utakmice biti agresivni u fazi napada.'

Gostovanje u Zaprešiću propustiti će Bačelić-Grgić, Bogojević, Karamarko i Nowak koji su ozlijeđeni, no za Sertića je odlično što mu se na raspolaganje nakon odrađenih suspenzija vraćaju Mladen, Puclin, Doležal, Delić i Krstanović koji nisu bili u konkurenciji za nastup protiv Dinama.

Rijeka - Rudeš (19, Arenasport 3)

Rijeka je nakon teškog poraza od Hajduka i najgoreg izdanja otkako je Bišćan zamijenio Keka na klupi uspjela pobijediti Inter u Zaprešiću i osigurati plasman u finale Kupa. Vidjelo se da je poraz na Poljudu uzdrmao samopouzdanje igrača Rijeke, no Inter nije zaigrao dovoljno odvažno da to iskoristi i Bišćanova je momčad na kraju zasluženo zahvaljujući golovima Murića i Lončara stigla do vrijedne pobjede u Zaprešiću. Rijeka do finala s Dinamom u prvenstvu želi potvrditi osvajanje drugog mjesta, a ogroman korak prema ostvarenju tog cilja momčad s Rujevice može napraviti u sljedeća dva kola budući da je čekaju susreti s dvije najslabije ekipe lige.

Bišćan nema namjeru podcijeniti Rudeš:

'Svi znaju situaciji na tablici. Očekivanja su jednostavna, kako naša tako i ona navijača. Računamo na tri boda, ali oprezni smo u pripremi utakmice bez obzira na veliku razliku na tablici. Rudeš je u zadnje vrijeme svima bio tvrd orah. Ne treba se zamarati kalkulacijama oko bodova, već se treba u potpunosti koncentrirati na Rudeš.'

Zbog suspenzije susret s Rudešom mora propustiti veznjak Halilović koji je bio asistent za vodeći gol Murića u Kup susretu s Interom. Pretpostavlja se da će umjesto Halilovića u početnom sastavu Rijeke zaigrati Lončar koji se proteklog tjedna vratio treninzima punog intenziteta.

Rudeš je početkom travnja pobjedom nad Istrom stigao do male nade da unatoč katastrofalnim ovosezonskim rezultatima može ostati u prvoligaškom društvu, no nakon posljednja tri poraza i četiri boda Istre u zadnja dva kola samo matematika i dalje drži Ivkovićevu momčad u prvoj ligi. Istra je stekla ogromnih 12 bodova prednosti nad Rudešom i sada je samo pitanje kada će Rudeš i teoretski ostati bez šanse za ostankom u ligi.