SUPARNIK JE MOĆAN

Vaterpolisti protiv Grka za polufinale, a bio bi to i najljepši rođendanski poklon

12.01.2024 u 11:47

Bionic
Reading

Pred nama je uzbudljiva završnica Europskog vaterpolskog prvenstva u Hrvatskoj

Na bazenu Mladosti uz Savu već od 15 sati igraju se utakmice četvrtfinala, a naši reprezentativci u 18.30 odmjerit će snage s Grčkom.

'Nadam se da ćemo večeras oko 20 sati svi skupa proslaviti i moj rođendan i ulazak u polufinale', odgovorio je kapetan naših vaterpolista Marko Bijač na pitanje ima li posebnih rođendanskih želja, s obzirom na to da se dan četvrtfinala poklapa s 33. rođendanom našeg pouzdanog vratara , piše HRT.

Kao i nekolicina reprezentativaca, Bijač je načet prehladom.

'Situacija u ekipi je bolja nego prije utakmice s Crnom Gorom u Dubrovniku. Pripremamo se najbolje što možemo, fokusirani smo na to da naša izvedba bude bolja nego protiv Crne Gore jer svjesni smo da ono što smo dosad prikazali neće biti dovoljno za pobjedu protiv Grka.'

Grke, koji su igrali zadnja dva finala velikih natjecanja, Svjetskog prvenstva i Olimpijskih igara, Bijač jako dobro poznaje s obzirom na to da, kao i Luka Lončar, brani boje tamošnjeg prvaka Olympiakosa.

'To je ekipa koju čini 15 fantastičnih igrača, sjajno su pokriveni na svim pozicijama i teško im je pronaći manu. Vrlo dobro ih poznajemo, ali toliko su kvalitetni da je teško reći kako bismo im mogli naškoditi. Zato je važno da gledamo sebe i zadržimo dio agresivnosti iz utakmica u Dubrovniku te podignemo nivo odlučnosti, osobito s igračem više pa tako otvorimo više prostora za postizanje pogodaka. Siguran sam da ćemo imati sjajnu podršku kao što je to bilo u Dubrovniku. Očekuju nas sjajne utakmice i pozivam sve ljubitelje ovoga sporta da dođu uz Savu i uživaju u najboljem što svjetski vaterpolo nudi', poručio je Lončar.

Parovi četvrtfinala - 12. siječnja:

  • Mađarska - Srbija 15:00
  • Španjolska - Rumunjska 16:30
  • HRVATSKA - Grčka 18:30
  • Italija - Crna Gora 20:15