NIŠTA OD DVOSTRUKE KRUNE

Valencia iznenadila Barcelonu u finalu Kupa kralja; Ivan Rakitić se nije mogao suzdržati kada je zamijenjen

25.05.2019 u 23:02

Bionic
Reading

U finalu Kupa Kralja koje je igrano u Sevilli na stadionu Benito Villamarin, Valencia je priedila iznenađenje i pobijedila Barcelonu 2:1

Ništa od dvostruke krune za Barcelonu. Kritičari katalonskog ponosa, koji zazivaju velike promjene u svlačionici, opet su došli na svoje. Španjolski prvak nije uspio otići do završnice Lige prvaka, a sada je ostao i bez Kupa kralja.

Ivan Rakitić je igrao do 76. minute kada je zamijenjen, a svoje nezadovoljstvo što je morao iz igre iskalio je nogom na bočici vode.

Valenciju su do prednosti od 2:0 u prvom poluvremenu doveli Gameiro (21) i Rodrigo (33), a u nastavku je Messi (73) uspio samo smanjiti na konačnih 2:1.

Za Barcelonu je ovo bio šesti uzastopni nastup u finalu Kupa. Katalonci su prije ovoga poraza četiri puta zaredom osvajali Kup (2015-2018), a posljednji su poraz doživjeli u finalu 2014. od Reala iz Madrida.

  • +3
Španjolska, Kup kralja, Barcelona - Valencia Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Za Valenciju je ovo osmi naslov u Kupu, a prvi nakon 2008. godine. Barcelona je ostala na 30 osvojenih Kupova po čemu je španjolski rekorder.

  • +3
La liga, Barcelona - Valencia Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia