OKRŠAJ U PULI

Uzdrmana Istra pokušat će iskoristiti Hajdukov umor

26.07.2015 u 11:06

Bionic
Reading

U večernjoj nedjeljnoj utakmici 3. kola MAXtv Prve lige (ArenaSport3, 21h) nogometaši Istre pokušat će na domaćem terenu protiv Hajduka popraviti dojam nakon katastrofe u Kranjčevićevoj...

Puljani su u prošlom kolu teško stradali od Lokomotive. Na koncu trener Pamić i nije bio toliko kritičan prema svojoj ekipi govoreći kako je rezultat bio puno lošiji od igre. Jasno, bilo je puno stvari koje će danas trebati popraviti žele li doći do pozitivnog rezultata.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

'Trebat ćemo biti puno agresivniji i odgovorniji, stajati puno bliže protivničkim igračima ako želimo isprati gorak okus od Lokomotive. Splićani su odlični u brzom otvaranju i to im ne smijemo dozvoliti,' rekao je trener Pamić u najavi utakmice.

Nije puno pričao o sastavu, no tu ne bi trebalo biti previše iznenađenja. Zbog ozljeda nema Vukmana i Vukovića, Jo je suspendiran. Sustav bi na papiru trebao biti 4-2-3-1 s Nikolićem u vrhu napada. Ojdanić i Žižić bi trebali dominirati u zraku pored splitskih napadača pa je za očekivati da gosti spuste loptu na zemlju.

'Bez lažne skromnosti, nama Hajduk leži i jedva čekam utakmicu. Najlakše je visoki poraz prebroditi tako da sljedeću utakmicu pobijediš,' zaključio je Pamić.

Hajduk je u četvrtak uvjerljivo pobijedio Koper i zasluženo prošao u sljedeći krug kvalifikacija za EL. Doduše, rezultat je na koncu bio nešto bolji od igre. Upadali su Splićani u 'crne rupe' i po desetak minuta se nisu uspijevali sastati sa loptom. No, ovaj put je realizacija bila odlična.

Poslije utakmice se dosta špekuliralo o današnjem gostovanju. Ići s najjačim sastavom ili odmarati one najbolje za novi europski ispit koji slijedi za četiri dana. Trener Burić se odlučio za ovo drugo.

'Volio bih da smo imali više vremena za pripremu utakmicu, ali takav je ritam, to je nogomet,' rekao je Burić koji je u Splitu ostavio nekolicinu važnih igrača.

Na put nisu krenuli Balić, Vlašić, Caktaš, Roguljić i Ohandza. Važna petorka se odmara za Norvežane koji slijede.

Ipak, pogled na one koji će igrati govore kako Hajduk više nema tanku klupu kao nekada. Vezni red s Jeffersonom, Sušićem, Radchenkom i Malokuom uopće ne izgleda loše. Maglica i Kiš su ionako dugo tu, a obrambena četvorka bi mogla ostati nepromijenjena.

'Za konačan sastav treba pričekati 21 sat, ne želim o tome ranije govoriti,' zaključio je Burić to poglavlje.

Hajduk je u prošlosti na ovom stadionu znao imati velikih problema. Teško je pronalazio odgovor na agresiju domaćina, a čini se kako će im to i ovaj put biti najveći izazov.