nema 'labavo'

Uvijek iskreni Domagoj Vida nije bježao ni od pohvala ni od kritika, ali sada poziva na oprez

09.09.2019 u 09:39

Bionic
Reading

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom novi je izazov, a zove se Azerbajdžan. Naravno, riječ je o utakmici kvalifikacija za odlazak na Euro 2020. godine, a dvoboj se igra u Bakuu ovog ponedjeljka od 18 sati

Nakon odlične predstave u Trnavi, gdje su Dalićevi igrači, u nešto drugačijem sastavu nego smo ih gledali još u lipnju, razmontirali Slovačku i zabili joj četiri gola, te opet izazvali euforiju među navijačima.

No, ono što je posebno važno, jest da igrači ne 'polete'. A da izbornik radi i na tom planu, potvrdio je Domagoj Vida., 30-godišnji branič turskog Bešiktaša, koji je u dresu reprezentacije skupio već 76 utakmica, a i zabio četiri gola. Debitirao je u svibnju 2010. godine, tako da će, a sigurni smo da će ga Hrvatska izboriti, na Euru sljedeće godine zaokružiti desetgodišnji ciklus.

'Složio bih se da je to bila jedna od najboljih utakmica Hrvatske, svakako otkako sam ja u reprezentaciji, ali izbornik nas priprema da ta lijepa predstava ništa ne znači ako ne pobijedimo Azerbajdžan', rekao je Vida.

U kvalifikacijama za Euro 2016. godine, Hrvatska se 'opekla' u Azerbajdžanu, odigravši 0:0. A Vida je na toj utakmici odradio svih 90 minuta.

'Nismo imali mnogo vremena za pripreme, analizirali smo Azerbajdžan i odrađujemo treninge. Azerbajdžanci su nas namučili prije nekoliko godina, kao i nedavno u Zagrebu, a rezultati ne odražavaju uvijek njihovu kvalitetu. Ne bih izdvajao pojedince, nesretno su izgubili u Walesu, no imaju dobrih igrača i mogu svakome zagorčati život.'

Čini se da se u reprezentaciju vraća onaj osjećaj moći i snage, kao i u ljeto 2018. godine, kada su oduševili u Rusiji i uzeli svjetsko srebro.

'Drugi smo na svijetu, imamo odlične igrače s važnim ulogama u velikim klubovima te će se najviše pitati nas. Uz pristup iz Osijeka i Trnave sigurno možemo ostvariti cilj i osvojiti sva tri boda. Poštujemo Azerbajdžan, i treba ostati s obje noge na zemlji jer ne živi se od utakmice u Slovačkoj. Svaki je dan novo dokazivanje i treba potvrđivati kvalitetu. Imamo još dosta utakmica do kraja i treba se prije svega plasirati na Europsko prvenstvo.'

  • +35
Nogomet; Slovačka - Hrvatska; kvalifikacije za Euro 2020.; 6.9.2019. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL