primili su tri gola

Utučeni portugalski trener nije skrivao razočaranje nakon teškog poraza od Hajduka: Morat ćemo napraviti neke promjene...

05.08.2022 u 08:13

Bionic
Reading

Miguel Moreno Teixeira, trener Vitorije Guimaraes, nije imao previše razloga za zadovoljstvo nakon što su njegovi izabranici izgubili 3:1 od Hajduka u prvoj utakmici 3. pretkola Konferencijske lige

Optimističan je u srijedu uoči utakmice bio trener Vitorije Guimaraes Miguel Moreno Teixeira. No, većina tog optimizma istopila se u četvrtak navečer na Poljudu nakon što je Hajduk slavio 3:1.

'U prvom dijelu smo dozvolili Hajduku šanse kroz neke pogreške. U nastavku je nezrelost naše ekipe došla do izražaja, što je dakako i moja osobna odgovornost. Izgubili smo, ali nismo ispali iz natjecanja. Imamo utakmicu portugalske lige i onda ćemo se fokusirati na uzvratni dvoboj s Hajdukom', rekao je portugalski trener te dodao:

'Znali samo da moramo biti koncentrirani svih 90 minuta, ali to je proces odrastanja mladih igrača. Nisu navikli na takav ambijent, niti pritisak ovakvog natjecanja. Ipak, uvjeren sam da ćemo biti puno bolji u drugoj utakmici.'

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Njegova je momčad povela, ali nakon toga primila tri gola...

'Nismo mislili da će s Hajdukom biti kao u dvoboju s Puškaš Akademijom, ali ni taj susret nije bio lagan. Pobjeda protiv Mađara je bila na domaćem terenu', kazao je Miguel Moreno Teixeira i napomenuo:

  • +52
NK Hajduk - Vitoria Guimaraes, 3. pretkolo Konferencijske lige, 4.8.2022. Izvor: Cropix / Autor: Josko Ponos

'Hajduk je organizirana momčad, s igračima iznadprosječne pojedinačne kvalitete, ali mi još uvijek vjerujemo da ćemo u Guimaraesu stvoriti teško okruženje za Hajduk. S podrškom naših navijača, mislim da možemo proći. Vjerujem svojim igračima, ali morat ćemo napraviti neke promjene kako bismo izbjegli pogreške koje su se danas događale. No, o tome ćemo razmišljati nakon nedjeljne utakmice u prvenstvu. Da, primili smo tri gola i svjesni smo pogrešaka koje smo napravili., ali odgovornost za pogreške uvijek ide na trenera', zaključio je strateg Vitorije Guimaraes.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

>